Interior

Deze roze kamerplanten wil je in huis hebben

Deze roze kamerplanten wil je in huis hebben

Een gezellig interieur is eigenlijk niet compleet zonder één of meerdere kamerplanten. Niet alleen geeft het meer leven aan je interieur, ook zijn planten gewoon erg gezond. Je kunt dan gaan voor normale groene planten, maar misschien zoek je wel meer vrolijke planten. In dat geval passen roze kamerplanten perfect in jouw interieur!

Roze kamerplanten

Tegenwoordig hebben steeds meer mensen roze kamerplanten. De kleur roze is trendy en we snappen wel waarom. Niet alleen is roze een positieve, liefdevolle kleur. Ook staat zo’n roze kamerplant net wat origineler in de kamer, dan die ene simpele, groene pannenkoekenplant. Alleen komt zo'n roze kamerplant niet fake over? Misschien heb je het gevoel dat de roze kamerplanten geverfd zijn. Nou, no worries, al deze roze kamerplanten zijn hartstikke echt. Kijk je ogen uit en wie weet loop je binnenkort het tuincentrum uit met een roze kamerplant in je winkelwagen.

1. Caladium

De Caladium is een mooie roze kamerplant, maar helaas niet de makkelijkste plant. Zo moet je bij het onderhouden van de Tropical Caladium, een plant afkomstig uit Brazilië, handschoentjes aan vanwege de giftige bladeren. Deze variatie van de Caladium staat het beste in een kas of serre. Heb je geen groene vingers? Dan kun je voor de Caladium White Queen gaan. Deze roze kamerplant is iets makkelijker en blijft sowieso mooi vanaf de lente tot de herfst. Daarna bewaar je je plantje op een donkere droge plek tot maart.

 

2. Hypoestes

Voor een echte roze kamerplant, zit je met de Hypoestes wel goed. Oké, hij is niet volledig roze, maar wel voor de meerderheid. De Hypoestes wordt ook wel een freckle face genoemd, oftewel een gezicht met sproetjes. Schattig! Soms groeien in de zomer trouwens ook nog kleine, lavendelblauwe bloemetjes aan de plant. Zorg dat je stippenplant veel licht en warmte krijgt, maar plaats het nooit in de volle zon. Wel is licht erg belangrijk om de roze kleur te behouden. Geef daarnaast ook genoeg water, maar verdrink je plantje niet.

3. Fittonia

Sommige roze kamerplanten lijken nogal op elkaar. Zo wordt de Fittonia regelmatig verward met de plant hierboven, de Hypoestes. Het grote verschil zit ‘m in de nerven: bij Fittonia zijn de nerven roze of wit en de vlekken groen. Bij de Hypoestes is dat precies andersom. De beste plek in huis voor je Fittonia is de vochtige, donkere badkamer. Geef vervolgens voldoende water en zorg dat de aarde altijd nat is, maar niet doorweekt. Besproei daarbij de bladeren ook dagelijks.

4. Ficus

Niet iedereen is even goed met plantjes. Als je dan toch een mooie, roze plant in huis wil, zijn er gelukkig ook genoeg makkelijke kamerplanten. De Ficus is daar een goed voorbeeld van! Deze plant heeft maar twee keer per week water nodig en kan overal geplaatst worden, zolang de plant geen kouvat.

 

5. Tradescantia

Natuurlijk hoeven kamerplanten niet per se op de grond te staan. De Tradescantia kun je eigenlijk beter als hangplant gebruiken! Dan groeien de roze bladeren namelijk mooi als een waterval naar beneden. Zorg vervolgens dat de plant in een schaduwrijke hoek hangt. Over de temperatuur hoef je je geen zorgen te maken. De plant past zich namelijk makkelijk aan. Let wel even op met water geven. In de zomer heeft je plantje zo’n één à twee keer per week water nodig, terwijl dat in de winter om de twee weken is.

 

6. Ceropegia Woodii Variegata

Net als de Ficus is ook de Ceropegia Woodii Variegata (Chinese Lantaarnplant) een makkelijk te onderhouden roze kamerplant. Daarnaast staat, of eigenlijk hangt, deze plant waarschijnlijk hartstikke mooi in de kamer. Plaats de plant in direct zonlicht en geef genoeg water. Zorg wel dat je plantje niet verdrinkt. Geef ‘m tussen twee gietbeurten de kans om even op te drogen.

7. Philodendron

Tot slot hebben we hier de Philodendron en in het bijzonder de Philodendron pink princess. Nou, als dat geen roze kamerplant is, dan weten wij het ook niet meer. En inderdaad, deze plant is wel een prinsesje onder de roze kamerplanten. Vooral als de plant wat ouder is, want dan wordt deze plant alleen maar meer roze. Oeh! Philodendrons zijn gelukkig ook sterke planten. Al kunnen ze niet tegen kou en fel zonlicht. Plaats je plantje dus op een schaduwrijke, maar toch warme plek. Geef ‘m vervolgens minstens één keer per week water. Zorg in ieder geval dat de grond niet uitdroogt.

Bron: Elle.be, Libelle.be
Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top