Haarverzorging

Snelle beachy waves? Zo doe je het binnen een paar minuten

Snelle beachy waves? Zo doe je het binnen een paar minuten

Beachy waves is de perfecte haarstyle voor dit lekkere weer. De zomer is nog niet begonnen maar we krijgen er al wel helemaal zin in nu het zonnetje weer is gaan schijnen. Wil jij graag beachy waves creëren maar heb je niet veel tijd? Geen paniek, zo doe je het binnen een paar minuten.

Wat heb je nodig?

De beach waves haarstyle is geschikt voor zowel lang als korter haar. Je hebt er maar weinig voor nodig: een beach wave spray, een föhn, een haarborstel en eventueel een haarclip.

Zo doe je het

Begin door je haar goed door te borstelen zodat er geen klitten meet in zitten. Als je lang haar hebt, raden we aan om in secties te werken. Maak de secties door als het haar boven je oren vast te zetten met een haarclip. Nu kun je je zoutspray en je föhn pakken. Pak een pluk die je gemakkelijk om twee vingers heen kunt wikkelen. Werk niet in te dikke plukken, hierdoor krijgen de waves niet genoeg definitie. Spray een beetje van de zoutspray op de pluk en kam dit door je haar heen om het goed over de pluk te verdelen. Wikkel vervolgens je pluk om je wijsvinger en middelvinger heen en richt je föhn hier eventjes op totdat de zoutspray droog is. Je kunt dit ook met een krultang doen, maar door met je fingers en een föhn te werken ben je sneller en krijg je een meer messy look.  Zet je föhn op een niet te warme stand om schade aan je haar te voorkomen.

Zodra de zoutspray droog is kun je de pluk loslaten. Herhaal dit proces voor al je haar. Wacht nadat je klaar bent eventjes met de volgende stappen totdat je haar volledig is afgekoeld, hierdoor zal de krul beter blijven zitten. Wanneer je haar is afgekoeld kun je voorzichtig met je haar door de krullen gaan om ze wat rommeliger te maken.

Heb je wat meer tijd om aan je haar te besteden? Dan raden we aan om je haar eerst te preppen met wat mousse. Hierdoor zal de krul langer en mooier blijven zitten omdat het je haar wat meer textuur geeft. Wanneer je de mousse droogföhnt kun je je haar alvast wat meer volume geven. Doe dit door met behulp van een hittebestendige borstel je haar naar boven te föhnen. Wees tot slot voorzichtig met de hoeveelheid beach spray die je gebruikt. Het kan namelijk best plakkerig zijn en dat kan je haar dus een nogal vervelende textuur geven.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top