Haarverzorging

Zo creëer je beach hair zonder strand

Zo creëer je beach hair zonder strand

Beach hair is al jaren een hairstijl die tegen de zomer mega populair wordt. Het ultieme zomersgevoel en dat alleen al door je coupe.. Je hoeft er de zee niet voor op te zoeken. Met de volgende producten heb jij binnen de korste keren beachy waves. Laat je lokken stralen. We love it!

Beach hair waves

Maar hoe creeëren we nu die waves? Het begint allemaal bij de producten. Zodra je deze hairstijl wilt maken, dan kan je haar beter niet al te schoon zijn. Wacht daarom eventjes met wassen, zodat je haar niet al te zacht is. Kies vervolgens een mousse die niet plakt en kneed deze in je lokken. Denk aan een volume mousse. Zorg dat je het product niet te dicht bij de hoofdhuid aanbrengt, want dan kan het er al snel vet uitzien. Naast de mousse kun je ook een textuurspray gebruiken, want hierdoor blijven de waves beter zitten. Denk aan een sea salt spray. Deze zoutspray creëert meer structuur en textuur. Vooral handig als je dun en futloos haar hebt.

Strandcoupe met krultang

Om de ultieme strandcoupe te krijgen, is het doel juist om je haar nonchalant eruit te laten zien. Start eerst met de basis, namelijk een mousse of saltspray. Gebruik vervolgens een krultang of goede föhn, om nog meer het effect van een beachy hairlook te krijgen. Zorg bij het krullen ervoor dat je haar in tegengestelde richtingen krul. ;Het is vooral belangrijk om je haar niet aan de uiteinden te krullen. Dit zorgt namelijk voor de beach look die we willen hebben.

Strandcoupe met föhn

Maak je gebruik van een föhn? Verdeel dan je haar in verschillende strengen. Ongeveer 5 à 6. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid en dikte van je haar. Pak de strengen stuk voor stuk en draai ze in een soort pijpenkrul. Blaas de lokken één voor één droog met de föhn. Zodra je dit gedaan hebt, haal je je vingers door je lokken heen en schut je alles lekker los. Het haar kun je nu helemaal droog föhnen. Het speelse effect krijg je door je haar goed omhoog te kneden. Knijp je haar samen en föhn op een lage stand, want zo behoud je volume.

Strandcoupe zonder hitte

De look kun je ook zonder krul- of stijltang maken. Zorg dat je haar na het wassen handdoekdroog is en draai de lokken in vier knotjes. Ga hiermee een nachtje slapen. Haal vervolgens de knotjes de volgende ochtend eruit. Daar is dan je strandcoupe! Mocht je nou niet gedoucht hebben. Gebruik dan een waterspuit die gelijkmatig sprayt en maak je haar wat vochtig.

Bron: Hapersbazaar.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top