Lifestyle

7x dingen om te doen op het strand

7x dingen om te doen op het strand

Natuurlijk is het heerlijk om op een strandbedje te liggen en bij te bruinen, maar soms heb je zin om jezelf bezigg

te houden. Ben jij op zoek naar activiteiten die je op het strand kunt doen? Je vindt ze hieronder.

1. Picknicken

Picknicken is met zomers weer ideaal, maar hoe pak je dit aan als je op het strand zonder schaduw zit? Je wilt frisse gerechten en koude drankjes, dus zorg voor een koelbox of -tas. Vul eventueel een extra tas met ijsblokjes om je drankjes éxtra koud te maken, en genieten maar!

2. Een boek lezen

Lezen is een supermakkelijke manier om jezelf bezig te houden, of het nu gaat om een tijdschrift, een online artikel of een goed dik boek. Het is natuurlijk veel lekkerder als je tijdens het lezen je voeten in het water kunt doen en de zon op je voelt stralen, dus dit is een hele goede activiteit voor op het strand. Een stukje leesvoer kan daarom niet ontbreken in je strandtas!

3. Schelpen zoeken

Schelpen zoeken is niet alleen een leuke bezigheid, maar je kunt je gevonden pareltjes ook nog eens écht gebruiken! Maak bijvoorbeeld een mooie schelpenketting, of gebruik steentjes en schelpjes in je decor door ze in een schaal of doorzichtige vaas te doen.

4. Yoga

Een yogasesie vermindert stress, zeker als je op een stressvrije locatie bent als op het strand. Het verbetert slaap, concentratie en bloedcirculatie en je zult merken dat je sterker en flexibeler wordt. Probeer daarom eens yoga in de huitenlucht te doen!

5. Maak een kampvuur

Als je liever in de namiddag of avond naar het strand gaat, kun je na een tijdje een kampvuurtje maken. Zorg ervoor dat je een lekkere fles wijn meeneemt en ga gezellig met je vrienden of partner rond het vuur zitten.

6. Flessenpost

We denken dat iedereen vroeger wel eens zocht naar flessenpost, Maar dat kun je natuurlijk ook zelf versturen! Neem voor je naar het strand gaat een schoongespoelde glazen fles mee. Wat briefpapier en een pen. Schrijf gedurende de dag al je gedachtes of wensen op en stop het papier in de fles. Zorg dat deze goed dicht zit en gooi 'm aan het einde van de dag het water in.

7. Scrubben

Om een goed bruin tintje te krijgen wordt het vaak aangeraden om van te voren goed te scrubben. Als dat zand toch overal gaat zitten, waar kun je dat dan beter mee doen? Neem eerst een frisse duik en scrub je gehele lichaam daarna met zand. Speol dit weer goed af en vergeet je niet in te smeren met zonnebrand!

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top