Mama

Leuke activiteiten om samen met je kind te doen tijdens Pasen

Leuke activiteiten om samen met je kind te doen tijdens Pasen

Pasen is een leuk moment om samen met je kinderen activiteiten te ondernemen. Wat doe je op zo’n dag? Veel kinderen zien Pasen vooral als een periode met veel chocola, maar er is meer te doen dan alleen chocolade eten. Dit zijn leuke activiteiten om te doen met je kind(eren).

Eieren beschilderen

Een activiteit dat velen van ons wel gedaan hebben toen we jong waren. Het beschilderen van eieren. Er zijn speciale hulpmiddelen om dit zo makkelijk mogelijk te maken. Zo heb je een product waar je het eitje tussen klemt. Zo blijft het ei stabiel en rolt het niet over de net geschilderde stukken. Na het beschilderen is het alsnog mogelijk om de eitjes te eten. Maak wel een foto van tevoren, zodat je de prachtige creaties niet zomaar weggooit.

Naast het schilderen zijn er nog meer leuke manieren om eieren te versieren. Stickers zijn vaak een leuk idee. Geef het ei wiebelende ogen. Ook glitter is leuk om eraan toe te voegen. Veren, lint, papier, van alles is mogelijk.

Kinderboerderij bezoeken

In de lente bloeit alles weer en komen er nieuwe dierenlevens op de aarde. De kinderboerderij is een leuke manier om al dat nieuwe leven aan je kinderen te laten zien. Met Pasen zijn er ook nog eens extra activiteiten voor kinderen bij de kinderboerderij. Kijk naar de baby konijntjes of voer de lammetjes. Naast interacties met de dieren zelf zijn er ook veel boerderijen die een paaseieren zoektocht organiseren. Over het hele terrein zijn dan eitjes verstond. Kinderboerderijen leven zich vaak helemaal uit tijdens Pasen.

Paaseitjes zoeken

Wie zegt dat je hiervoor een groot terrein nodig hebt? Voor jouw kind(eren) is het zoeken in eigen huis en tuin al leuk genoeg. Verstop ze op de raarste plekken en zie de kids door het huis vliegen. Wel slim is om te noteren waar de eitjes liggen. Je wil niet dat je over een half jaar nog steeds eieren vindt. Ook is het een goed idee om de eitjes een nummer te geven. Zo weet je precies welk eitje er nog mist en waar die zich bevindt.

Een prijs voor de winnaar geeft kinderen vaak net een extra zetje om hun best te doen. Een chocolade paashaas is over het algemeen een gewilde prijs. Liever niet dat de niet-winnaars geen cadeautje krijgen? Geef dan de ‘verliezers’ een troostprijs, zoals een kleinere paashaas. Aan het einde van de dag ligt het aan hoe je kind is en hoe die met deze situaties om gaat.

Knutselen voor Pasen

Geen zin om het huis te verlaten? Geen probleem! Ook thuis zijn er vele mogelijkheden. Knutselen is een leuke activiteit om samen te doen. Laat de creativiteit in vrije loop en zie wat ze allemaal maken. Populaire knutsels om tijdens Pasen te maken zijn haasjes van lege wc papierrollen, een eierdop, een kaart voor familie en ga zo maar door. Voor de oudere kinderen is het leuk om dingen te maken met strijkkralen. Kleurplaten zijn overigens altijd een goed idee. Het internet staat vol met paas creaties, dus laat je fantasie gaan en maak de prachtigste creaties!

Bezoek een pluktuin

Pluktuinen zijn aardig populair. Ze groeien daar verschillende bloemen en planten, die jij allemaal mag plukken om een mooi boeket te maken. Dit met je kinderen doen is een super leuk idee. Naast dat je iets moois maakt, is het ook nog eens leerzaam. Je leert over elke plant, over de insecten en andere aspecten van de natuur. Om het bezoek leuker te maken is het mogelijk om voor elkaar een bosje te maken. Laat de fantasie in de vrije loop. Let er wel op dat een pluktuin bezoeken niet geschikt is voor hele jonge kinderen. Zij trekken vaak alles kapot, in plaats van er een mooi boeketje van te maken.

Lees ook: Klaar voor Pasen: 7x outfit inspiratie

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top