Mama

Dit zegt de lievelingskleur van je kind over zijn persoonlijkheid

Dit zegt de lievelingskleur van je kind over zijn persoonlijkheid

De lievelingskleur van je peuter zou iets zeggen over het karakter of de fase waarin hij of zij zich bevindt. Benieuwd wat de favoriete tint van jouw peuter te betekenen heeft? Van roze, tot rood en zwart: dit is wat de kleurentheorie erover zegt.

Lievelingskleur van je peuter

Er bestaat een kleurentheorie, bedacht door Maureen Healy. Ze vertelt dat kinderen worden aangetrokken tot kleuren die ze op emotioneel vlak op dat moment nodig hebben. Vandaar dat de favoriete kleur dus iets zegt over de persoonlijkheid of ontwikkelingsfase. Benieuwd naar meer? Zoek dan hieronder de lievelingstint van jouw kind op en je leest wat het zou kunnen betekenen.

Zwart

Al hoor je het misschien minder vaak dan blauw of groen, er zijn genoeg kinderen die een voorkeur hebben voor zwart. Het is een teken van gevoeligheid en zou dus op een behoefte naar geborgenheid en bescherming duiden.

Geel

Deze heeft een verassende betekenis. Ondanks dat je zou denken dat geel met vrolijkheid te maken heeft, zegt het wat over het goed kunnen organiseren. Peuters die geel het mooist vinden zouden goed kunnen plannen en structureren.

Oranje

Is jouw kind in zijn ontwikkeling al sterk ontwikkeld op sociaal vlak? Grote kans dat de lievelingskleur dan oranje is. Deze kinderen zoeken interactie op en kunnen goed communiceren. Daarnaast vinden ze het leuk om in het middelpunt van belangstelling te staan.

Rood

Bevindt jouw peuter zich in de ‘twee is nee’ fase? Misschien dat de favoriet dan wel rood is. Deze houdt namelijk verband met een sterke wil. Een voordeel is dat deze kinderen al vroeg goed weten wat ze willen en het kan een teken zijn van een extraverte persoonlijkheid.

Roze

Nieuwsgierigheid, dat is waar roze voor staat. Heeft jouw peuter roze als lievelingskleur? Dan kijkt je kind vol verwondering naar de wereld om zich heen en heeft hij of zij een rijke fantasie.

Paars

Een creatieve denker herken je aan het hebben van paars als lievelingskleur. Deze kinderen zouden out-of-the-box denken en verschillende creatieve vaardigheden al sterk ontwikkeld hebben.

Blauw

Is jouw kind de rust zelve? Misschien dat de favoriet dan wel blauw is. Deze staat voor sereniteit. Het zegt dus iets over de kalme, relaxte persoonlijkheid van je peuter.

Groen

Is groen de absolute favoriet? Dan zegt dit dat jouw peuter van affectie houdt. Deze kinderen zouden meer waarde hechte aan veiligheid. Een mooie eigenschap is dat deze kinderen erg loyaal zouden zijn. Die affectie en veiligheid geven ze dus ook terug.

Ook interessant: de grootste valkuilen van nieuwe moeders

Deel dit artikel
Back to top