Mama

5 leukste kinderkleding trends van 2024

5 leukste kinderkleding trends van 2024

De temperaturen stijgen, de winterkleding bergen we definitief op. Tijd voor de zomerkleding. Is jouw kind alweer uit de zomerkleding van vorig jaar gegroeid? Dan is het tijd voor wat nieuwe zomeroutfits. Wij hebben de kledingtrends die alle cool kids dragen dit jaar voor jou op een rijtje gezet.

Lees ook: Dit is waarom kinderen op hun kleding kauwen

Felle, vrolijke kleuren

Kleuren zijn altijd een go-to als we over kinderkleding praten. Kinderen houden van kleur en het is ook nog hip. Een kleur die we dit jaar veel zien is rood. Alle soorten rood zijn leuk, maar bordeauxrood is extra trendy. Stijl bijvoorbeeld een bordeauxrode top met een basic blauwe denim broek. Dit is een tijdloze, maar toch hippe outfit.

We zien ook dat pastelkleuren veel terugkomen in kinderkleren. Gaat jouw voorkeur niet uit naar felle kleuren? Dan zijn pastelkleuren misschien wel een goede optie. Een mintgroen T-shirt bijvoorbeeld, super cute.

Rode jurk met print

WE Fashion gebloemde jurk rood/roze

pistache groene polo

Petrol Industries polo pistache

Baggy kleren

Grote broeken met wijde pijpen en overzised truien. Baggy kleren zijn niet alleen in voor volwassenen, ook de kids zien er cute in uit. Deze trend is niet alleen stijlvol het is ook heel comfortabel. Baggy cargo broeken zoals bij de outfits hieronder zijn leuk voor kinderen.

Relaxed cargo broek

America Today relaxed cargobroek Pippa jr beige

Cargo broek

Vingino loose fit jeans Kit washed black

Setjes

Een kleding set met print vindt je kind niet alleen leuk, maar is ook in stijl. Vaak zijn setjes van fijne stoffen gemaakt waar je kind goed in beweegt. Het is net een pyjama die je naar buiten draag, omdat het zo lekker zit. Ook heel handig wanneer je geen zin hebt om iets uit te kiezen, het hoort namelijk bij elkaar.

Set meisjes

Shoeby flared broek met grafische print zwart/wit

Set jongens

WE Fashion Blue Ridge slim fit joggingbroek bluestone

Gilets

Gilets en bodywarmers zijn helemaal in. Het is een goed extra laagje voor als het nog wat frisser is, maar het later op de dag warm wordt. Je layered het over alle soorten kleding van t- shirt en truien tot jurkjes.  Een gilet is chicer, terwijl een bodywarmer wat stoerder is. Er zijn veel mogelijkheden om het te stijlen een teddy bodywarmer is namelijk weer wat schattiger. Er zit hoe dan ook wel een stijl bij die je kind leuk vindt.

gilet roze

WE Fashion gilet roze

bodywarmer zwart

Vingino bodywarmer Tjez zwart

Denim

Denim is een tijdloze trend, een denim jeans is dus altijd goed. Dit jaar is strechy denim the way to go. Dit is comfortabeler voor je kids. Wil je de denim trend to the next level nemen? Maak dan een denim set met bijvoorbeeld een denim gilet en overzised denim broek. Zo voeg je alle kinderkleding trends van 2024 samen in een outfit.

denim blazer

Shoeby blazer met all over print light blue denim bleached

denim blouse

WE Fashion denim overhemd blauw

Zorg dat je kind zich goed voelt in de kleding

Trends zijn natuurlijk heel leuk om te volgen, maar het belangrijkste is dat je kind zich goed voelt in de outfits. Hou dus altijd rekening met wat je kind leuk vindt bij het kopen van de nieuwste kleding trends. Neem je kinderen bijvoorbeeld mee shoppen, dan weet je gelijk wat ze wel of niet leuk vinden. Dit is ook gewoon super gezellig!

Bron: kleertjes.com
Beeld: istockphoto.com
Deel dit artikel
Back to top