Mama

Dit is waarom kinderen op hun kleding kauwen

Dit is waarom kinderen op hun kleding kauwen

Misschien zie je je kind wel eens kauwen op een shirt of trui. Zou je je hier zorgen om moeten maken? En waar komt het precies vandaan? Alles wat je erover wilt weten lees je hieronder.

Op kleding kauwen

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: nee, het is niet iets om je zorgen over te maken. Wel is er iets wat het op kleding kauwen veroorzaakt. Door de aanleiding te weten, kun je er misschien voor zorgen dat dit kauwen niet meer voorkomt. Zo weet je ook weer zeker dat die nieuwe shirts en truien heel blijven.

Dus, wat is de oorzaak? De reden dat kinderen op hun kleding kauwen heeft volgens het ouderschapsplatform Very Well Family maken met zelfregulering. Op deze manier kalmeren kinderen zichzelf als ze van streek of verdrietig zijn. Toch weer fijn om te weten: zo kun je deze emoties misschien sneller herkennen en achterhalen waar ze mee te maken hebben.

Ook interessant: dingen die veranderen in je relatie als je kinderen krijgt

Helpen stoppen

Ook al is deze gewoonte dus niet iets om je zorgen over te maken, misschien dat je het wel verstandig vindt om je kind ermee te helpen stoppen. Hoe doe je dit? De beste manier om het op kleding kauwen te laten stoppen zou zijn door ze iets anders te geven om op te kauwen. Eigenlijk een hele simpele oplossing, dus. Als je kind wat ouder is kun je bijvoorbeeld kauwgom proberen. Zo kan hij of zij die zelfregulatie toch toepassen, maar hoef je niet meer bang te zijn dat kleding stuk gaat.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top