Mama

Dit kun je beter niet eten als je borstvoeding geeft

Dit kun je beter niet eten als je borstvoeding geeft

Net zoals er tijdens je zwangerschap voedingsmiddelen zijn die je beter kunt laten staan, is dat wanneer je borstvoeding geeft ook van belang. Wat je eet en drinkt komt via de voeding bij je baby terecht. Vandaar dat het verstandig kan zijn om erop te letten wat je zoal nuttigt. Lees hieronder meer over welke producten je de komende tijd wilt vermijden.

Borstvoeding en gezondheid

Gelukkig zijn er op dit moment maar weinig producten bekend die daadwerkelijk schadelijk kunnen zijn. Dus, grote kans dat je je favoriete snack gewoon kunt blijven eten. Wat moet je dan wel laten staan? We zetten de te vermijden producten hieronder voor je op een rijtje. Zo ben je helemaal op de hoogte van wat je nou wel en niet tot je kunt nemen én kun je zonder zorgen verder gaan met borstvoeding geven.

Alcohol

Het is natuurlijk volkomen logisch om tijdens de zwangerschap geen alcohol te drinken. Maar wist je dat dit in de periode van borstvoeding geven ook geen goed idee is? De schadelijke stoffen uit alcohol kunnen via borstvoeding bij je kindje terechtkomen. Probeer dat glas dan ook vooral te laten staan en nog even je geduld op te brengen. Het is ten slotte voor de ontwikkeling van je kindje.

Kruiden

Over het algemeen zou je keukenkruiden en specerijen zonder zorgen kunnen gebruiken. Een aantal soorten die je wilt vermijden zijn aloë, senna en kava kava. Hier kunnen soffen in zitten die schadelijk zijn voor je pasgeboren baby. Ook venkel en anijs zijn voedingsproducten waar je voorzichtig mee om wilt gaan. Deze bevatten namelijk plantengifstoffen waar baby’s te veel van kunnen opnemen.

Een laatste tip

Zoals er voedingsproducten zijn die je beter kunt laten staan, zijn er ook stoffen die je lichaam juist wel nodig heeft om optimaal te functioneren. Zo kan jouw lichaam je optimaal ondersteunen bij het geven van borstvoeding. Belangrijk is om genoeg te eten. Je lichaam verbruikt veel meer energie tijdens dit intense proces. Zorg er daarom voor dat je genoeg voedingsstoffen binnen krijgt. Met gezond en gevarieerd eten kom je al een heel eind. Zoals bekend zijn groente en fruit fijne voedingsmiddelen om al die nodige stofjes aan te vullen. Nog een belangrijke is het drinken van genoeg water. Je hebt ten slotte meer vocht nodig. Het komt dan ook vaak voor dat vrouwen aan het begin van de borstvoedingsperiode meer dorst hebben. Probeer dus iedere dag je vochtbalans op peil te houden.

Ook interessant: kan cafeïne je vruchtbaarheid beïnvloeden?

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top