Mama

De beste cadeaus voor de babyshower van je beste vriendin

De beste cadeaus voor de babyshower van je beste vriendin

Je beste vriendin is zwanger, hoe leuk! Dat betekent ook dat er een babyshower aan komt. Wat geef je haar? Je wil natuurlijk niet iets geven waar ze niets aan heeft. Wij hebben tips.

Luiertaart

Luiers zijn aardig prijzig. De aanstaande ouders gaan daar dus veel geld aan uitgeven. Hoe fijn is het als jij alvast de eerste lading levert? Koop alvast luiers, het liefst een merk dat de ouders graag willen of fijn vinden. Een pak luiers zo geven is best saai. Maak er daarom iets leuks van om te geven. Zoiets leuks is bijvoorbeeld een luiertaart. Best wel bekend bij de meeste mensen, maar dat maakt het niet minder leuk om te geven én te maken. Het is mogelijk om het te aan te passen op het geslacht van de baby. Mocht je deze nog niet weten op het moment van de babyshower? Er zijn ook genoeg gender neutrale opties!

Mocht je niet zo’n creabea zijn, zijn er genoeg mensen die deze taarten maken. Eén zoekopdracht op Google en je vindt tal aan bedrijven. Net zoals dat er mensen zijn die verjaardagstaarten maken, maken deze ondernemers dus luiertaarten. Dit zijn niet gewoon luiers opgestapeld, maar ze zijn gedecoreerd met lint, knuffels en spenen. Hoe groter de taart, hoe prijziger het is.

Verwenpakket

De aanstaande ouders even helemaal in de watten leggen? Maak een verwenpakker voor ze. Een lekkere douchegel, een maskertje, een nagellakje, alles wat ze willen. Je kent je beste vriendin natuurlijk door en door, dus dit is een appeltje eitje voor jou. Personaliseer het pakket naar de wensen en interesses. Een boek geven, terwijl geen van beide echt boeken leest, is zowel zonde als een teleurstelling. De reactie van een écht persoonlijk cadeau op de babyshower is goud waard.

Survivalpakket

Naast je vrienden in de watten te leggen, is het ook fijn om ze zo voorbereid mogelijk naar het ziekenhuis te brengen. Alles wat ze mogelijk nodig hebben, stop jij in het pakket. Snacks die de aanstaande moeder lekker vindt, sloffen of zachte sokken voor de koude voeten of toiletspullen. Make-up remover en elastiekjes zijn dan producten die je daarbij bedenkt. De bevalling is al stressvol genoeg, het laatste dat je wil is dat ze alleen maar stressen over spullen die mogelijk vergeten zijn. Deze last haal jij dus al weg met dit complete pakket.

Zwangerschapsshoot

De babyshower vier je meestal rond de 6 à 7 maanden van de zwangerschap. De buik is mooi zichtbaar en het is niet super lang meer tot de bevalling. Dit is het perfecte moment voor een fotoshoot. Er zijn fotografen die gespecialiseerd zijn in het maken van zwangerschapsfoto's. Zulke fotoshoots zijn vaak wat duurder, waardoor sommige mensen toch maar geen shoot doen. Bied daarom aan om de fotoshoot te betalen, zodat het koppel alsnog prachtige foto’s heeft als aandenken aan deze periode.

Waardebonnen

Heb je niet veel te besteden op dit moment, of wil je iets persoonlijks doen voor je vriendin? Denk er dan aan om waardebonnen te geven op de babyshower. Geen waardebonnen van winkels, maar van klusjes die jij doet. Het huis schoonmaken, de was doen, koken, allerlei taken die je liever niet doet als je net bevallen bent. Heb je niet alle tijd van de wereld? Zet er dan bij wanneer het inzetbaar is. Bedenk nog meer creatieve ideeën om op te schrijven. Niets is te gek!

Speciaal babyfotoboek

Het is ook leuk om een speciaal fotoboek te geven voor de babyshower. Hierin plak je foto’s, maar ook schrijf je verhalen, de naam, gewicht en ga zo maar door. Het is super leuk om alles bij te houden en het later terug te lezen. Houd aan het einde van het boek pagina’s leeg, zodat gasten op de babyshower hun wensen en verhalen opschrijven. Zo leest het kind later al deze verhalen terug. Voor de baby als de ouders is dit een heel attent cadeau.

Belangrijk voor de babyshower

Naast gewoon leuke cadeaus bedenken voor de aanstaande ouders, zijn er ook een paar punten die belangrijk zijn om te onthouden bij het bedenken van een babyshower cadeau.

Verlanglijst

Is er een verlanglijstje gemaakt door jouw beste vriendin? Houd je daar dan aan. Er is waarschijnlijk lang over de lijst gedacht, dus is het niet slim om er van af te wijken. Het laatste dat je wil is dat je vriendin meer teleurgesteld is in het cadeau dan blij. Geen verlanglijstje? Dan is het alsnog handig om even te vragen of er wensen zijn.

Gezamenlijk cadeau

Vraag ook na bij andere gasten of zij een gezamenlijk cadeau regelen. Iedereen legt dan geld bij, zodat één iemand een groot cadeau koopt. Hoe zuur is het als iedereen samen iets gekocht heeft, terwijl jij zelf iets gehaald hebt. Vaak heb je meer opties als je werkt met een gezamenlijk cadeau. Zo is het mogelijk om een cadeau te kopen die ze echt nodig hebben, zoals een kinderwagen.

Niet dubbel

Misschien wel één van de naarste dingen die mogelijk gebeuren, is dat jij en een ander hetzelfde cadeau gekocht hebben. Zorg dat er een aparte chat is om dit met elkaar te bespreken. Als aanstaande moeder is het ook niet leuk als je 20 verwenpakketjes krijgt.

Lees ook: De nieuwste trends in gepersonaliseerde kraamcadeaus

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top