Nagellak

Nagelriemolie: waarom is het zo belangrijk?

Nagelriemolie: waarom is het zo belangrijk?

Als je ervan houdt om mooi nagels te hebben, kun je het verzorgen van je handen zeker niet overslaan. Nagelriemolie is wat ons betreft een essentieel product om je handen en nagels gezond en verzorgd mee te houden. Maar waarom is het nou eigenlijk zo belangrijk? Wij leggen het uit.

Wat is nagelriemolie?

Nagelriemolie is een product dat je vast weleens hebt gezien bij de nagelsalon. Het is altijd de laatste stap voordat je de deur uitkunt met je nieuwe manicure. Maar wat is het nou eigenlijk precies? Nagelriemolie is een mix van verschillende soorten olie, vitamines en andere hydraterende ingrediënten die je direct op je nagelriemen aan kunt brengen. Je nagelriemen zijn erg belangrijk voor het gezond houden van je nagels. Ze houden bacterieën buiten en houden de nagels gehydrateerd. Je nagelriemen kunnen gemakkelijk uitdrogen door bijvoorbeeld het wassen van je handen of koud weer. Het verzorgen van je nagelriemen is dan ook een goede manier om je nagels gezond te houden. Hierdoor zullen je nagels ook beter gaan groeien en minder snel breken of scheuren.

Wat zijn de voordelen?

We zetten alle voordelen van het gebruik van nagelriemolie voor je op een rijtje. Ten eerste stimuleert het de groei van je nagels. Daarnaast verzacht het de nagelriemen en voorkomt het dat je nagels breken. Het houdt je nagelriemen sterk en voorkomt zo infecties. Tot slot is het ook voordelig voor het uiterlijk van je nagels. Je nagellak blijft er beter door zitten en je nagelriemen zien er verzorgder uit. Dat verklaart waarom ze dus altijd je nagelriemen insmeren voordat je de nagelsalon verlaat!

En we raden aan om ook echt een nagelriemolie te gebruiken en niet te kiezen voor een handcrème. Alhoewel handcrème top is om de huid op je handen mee te verzorgen, is het niet ideaal voor je nagelriemen. De olie kan beter in de nagelriemen trekken en deze dus zo goed mogelijk verzorgen. Ben je nog op zoek naar een goede olie? Dan raden we deze van OPI zeker aan. Deze heeft een handig pipet waarmee je gemakkelijk de juiste hoeveelheid olie aan kunt brengen op je nagelriemen.

Zo gebruik je nagelriemolie

Nagelriemolie aanbrengen is eigenlijk vrij simpel. Je brengt een druppeltje van de olie aan op je nagelriem en masseert dit in met je vingertoppen. We raden aan om minimaal één keer per dag je olie te gebruiken. Hierdoor blijven jouw nagels mooi en gezond. Wil je nagellak aanbrengen na het gebruik van de olie? Maak dan eerst even je nagel schoon met wat alcohol zodat de lak kan hechten aan je nagel.

Bron: RealSimple
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top