Beauty

Contouren voor beginners

Contouren voor beginners

De eerste stap in de meeste make-uproutines is contouren. Maar hoe doe je dat nou precies? Voor sommige mensen is dit nog steeds een raadsel. Dat is ook niet gek, want het ziet er ook wel een beetje bijzonder uit. Iets met witte en bruine strepen? Wij leggen je uit hoe je het beste kan contouren.

 

Contouren voor beginners

Met contouren leg je met make-up de nadruk op bepaalde gezichtsvormen, denk aan je kaaklijn, neus en jukbeenderen. Door je gezicht te vormen wek je een bepaalde illusie dat je neus slanker lijkt en je kaaklijn meer vorm krijgt. Dit doe je door lichte en donkere make-up tinten te gebruiken. Vooral als je een rond gezicht hebt is contouren ideaal. Je zou dan bijvoorbeeld je jukbeenderen extra kunnen accentueren.

 

Contourregels

Een paar contourregels zijn altijd handig om te hebben. Je kan namelijk makkelijk een fail begaan door verkeerde kleuren te gebruiken en dat wil je echt niet. Dit zijn de drie belangrijkste contourregels:

1. De juiste kleur

De juiste kleur is misschien niet altijd even makkelijk te vinden, maar wel ontzettend belangrijk. Maar hoe weet je dan wat de juiste kleur voor jou is? Pak een donkere kleur die ongeveer twee tot drie tinter intenser is dan je basis make-up. Voor het higlighten kun je het beste een concealer of poeder gebruiken die twee tinten lichter is dan je basis make-up.

 

2. Hello smile

Vind jij het lastig om te zien welke delen van je gezicht je moet contouren? Het enige wat je maar hoeft te doen is lachen, want zo accentueer je je gezichtsvormen. Smile! 

 

3. Blenden

Blenden is super belangrijk. Waarom? Dit is natuurlijk omdat het contouren een bepaald effect geeft. Blend je make-up goed om vlekken te voorkomen. Een angled-brush is ideaal voor je jukbeenderen vooral als je poeder gebruikt.

 

Stappenplan

We gaan nu door naar het stappenplan. Het contouren kan beginnen! Jij bent straks helemaal ready to go. Oh ja en wie weet straks een pro.

 

Stap 1: de basis

We beginnen met de basis. Dit kan zijn een foundation, bb-créme of een poeder. Zodra de basis zit kun je door naar het contouren.

Stap 2: neus en jukbeenderen 

We starten met de neus om hem smaller te laten lijken. Je zet twee stipjes met een donkere contour op de zijkanten van je neus en dit blend je van beneden naar boven. Dan gaan we door naar de jukbeenderen. Zuig je wangen naar binnen en zet met een donkere contour een streep in de holten van je wangen.

Stap 3: voorhoofd en kaaklijn 

Het contouren van je voorhoofd kun je door door donkere contour aan te brengen langs je haarlijn en op je slapen. Om je kaaklijn scherper uit te laten komen, breng je een beetje donkere contour aan op je kaaklijn en om je kim. Zorg wel dat je niet uitschiet. Oeps!

Stap 4: blenden

De een-na-laatste stap van het contouren is het blenden. Het enige wat je moet doen is blenden, blenden en nog eens blenden.

Stap 5: highlighten

De laatste stap is het highlighten. We gaan van donker naar licht. Het beste is om dit subtiel onder je ogen te doen, in het midden van je voorhoofd en op je kin. Wil je helemaal uitpakken? Dan kun je ook concealer aanbrengen onder de donkere kleur op je jukbeenderen. Een beetje highlighter op het puntje van je neus, cupidoboog en boven je jukbeenderen. Jij bent klaar om te gaan.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top