Gezichtsverzorging

Facetraining: maak kennis met deze techniek

Facetraining: maak kennis met deze techniek

Ooit al eens gehoord van facetraining? Dit is een massagetechniek die helpt tegen huidveroudering. Als de fijne lijntjes zichtbaar worden, dan gaan vrouwen toch gauw in de weer meer met anti-aging producten. Misschien is facetraining wel de nieuwe oplossing.

Huidveroudering

UV-straling, stress, roken, voeding en slaaptekort: allemaal heeft het invloed op onze huidveroudering. Je kan de natuur natuurlijk nie tregengaan, maar je kan wel zo gezond mogelijk leven en je huid beschermen tegen de zon. Zelfs in de winter! Gelukkig hebben we nu ook de face training. Met deze techniek zou je ook je jeugdige glow kunnen behouden.

Facetraining

Maar wat houdt facetraining dan precies in? Het met deze massage voor je gezicht, kun je het spiergeheugen van je weefsels herstellen, waardoor de effectiviteit van je verstevigende routine wordt gemaximaliseerd. Met andere woorden, door anti-aging producten te gebruiken, helpt gezichtstraining je om het beste uit je routine te halen door de juiste bewegingen toe te passen. Het kost slechts vijf minuten per sessie en levert doeltreffende resultaten op die langdurig aanhouden, vooral wanneer je het drie tot vier keer per week doet.

De stappen

Maar welke stappen moet je nou doorlopen bij deze training? Na het aanbrengen van je huidverzorging gebruik je je handen voor de volgende bewegingen:

  • Stimuleer de doorbloeding en de spieren door licht met de vingers op de huid te kloppen. Herhaal dit gedurende 30 seconden. 
  • Strijk de hals glad. Vorm een C met je handen, gebruik de duimen als draaipunt en schuif de vingers omhoog. Herhaal dit afwisselend zes keer.
  • Verstevig de kaaklijn. Vorm opnieuw een C met je handen. Plaats de wijsvinger op de onderlip en de duim onder de kin. Masseer van de kaaklijn omhoog naar je oren.
  • Definieer en lift de jukbeenderen. Vorm opnieuw een C met je handen. Plaats de wijsvinger over de wenkbrauw. Schuif de duim onder het jukbeen naar het oor. Herhaal dit drie tot vijf keer aan beide zijden.
  • Lift de ogen. Maak opnieuw een C met je handen en plaats de duim onder het oog en de wijsvinger boven de wenkbrauw. Masseer vanuit het midden naar buiten.
  • Ontspan de gezichtspieren. Maak opnieuw een C met je handen en plaats de duimen op de slapen. Schuif alleen de wijsvingers naar boven en naar buiten vanaf het midden van het voorhoofd, langs de jukbeenderen en de kaaklijn.

Heb je toevallig nog een gua sha-steen of gezichtsroller in de lade liggen? Dan kun je deze ook gebruiken voor jouw face training

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top