Health

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van pindakaas

Dit zijn de gezondheidsvoordelen van pindakaas

Met stukjes of zonder, met hagelslag of een andere gekke combinatie: pindakaas is altijd lekker. En wat blijkt? Het is ook nog eens gezond!

1. Vitamines in pindakaas

In pindakaas zitten heel erg veel vitamines. Denk hierbij aan vitamine B3, vitamine B6, en vitamine E. Ook bevat het magnesium, koper en foliumzuur.

2. Minder trek

Het goudbruine goedje zorgt ervoor dat je honger wordt gestild door de calorieën die erin zitten. Door de gezonde vetten die erin zitten is het geen ramp om een beetje meer van dit soort calorieën naar binnen te krijgen. Sporters eten zelfs vlak voor het trainen een cracker met pindakaas, omdat ze dan snel een voldaan gevoel krijgen en ze vol energie kunnen beginnen aan de training of work-out.

3. Voedingsstoffen

We hadden het net al over gezonde vetten, daar gaan we nu dan ook verder op in. Het smeuïge broodbeleg lijkt ontzettend vet, en dat is het ook, maar dit zijn voornamelijk veel goede vetten. Deze onverzadigde gezonde vetten heb je nodig voor een gezond hart en goed werkende spieren. En niet alleen dat, maar 100 gram pindakaas bevat ook nog eens 25 gram eiwitten, 6 gram vezels en 20 gram koolhydraten.

4. Cholesterol

Het eten van ongezouten noten zoals pinda's helpen je je LDL-cholesterol te verlagen. Ook is het belangrijk dat je zo min mogelijk verzadigde vetten eet als je je cholesterol wilt verlagen. Hierbij kun je dus kiezen voor een notenpasta, omdat het LDL-cholesterol verlaagd wordt en er weinig verzadigde vetten inzit. Zo verklein je ook automatisch de kans op hart- en vaatziekten.

5. Hart en vaten

Uit onderzoek van de Vanderbilt University School of Medicine in Nashville, Verenigde Staten waaraan meer dan 70.000 proefpersonen meededen blijkt dat mensen die regelmatig pinda's eten maar liefst 21 procent minder kans hebben om vroeg te overlijden. Uit andere studies blijkt dat pindakaas hartstikke goed is voor je hart en vaten, waarbij je hart- en vaatziekten tegen kunt gaan.

6. Darmen

Ook je darmen worden blij wanneer je een broodje met dit smeersel eet. Het is namelijk verstandig om vezelrijke dingen te eten wanneer je last hebt van darmklachten. Een volkoren boterham met pindakaas staat dan ook erg hoog op het lijstje, en is een slimme keuze als je wilt dat alles soepel doorstroomt.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top