Lichaamsverzorging

Welke manier van ontharen past het beste bij jou?

Welke manier van ontharen past het beste bij jou?

De gladste benen, oksel en bikinilijn. Vele dromen hiervan. Helaas gaat dat vaak gepaard met rode bultjes, ingegroeide haren en irritatie. Scheren is de meest voor de hand liggende optie, maar is het ook de beste manier van ontharen voor jou?

Waxen

Je kent vast wel iemand die elke maand alle haartjes laat weg waxen. Waxen, ook wel harsen genoemd, is een ontharingsmethode die door koude of warme ontharingwas de haartjes verwijdert. Het voordeel van waxen is: je haartjes blijven lang weg. Dit komt doordat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Precies dat zorgt ervoor dat het niet pijnloos is, maar dat kunnen wij wel aan. Toch? Na elke waxbeurt neemt je haargroei af en worden de haartjes fijner. Even door de pijn doorbijten dus, want het is maar voor even.

Sugaring wax 

Wil je zelf thuis aan de slag met waxen? Dan is sugaring waxing wat voor jou. Het is minder rommelig dan normale wax, doordat het wateroplosbaar is. Durf je het toch niet eraf te trekken? Geen zorgen, onder de douch is het binnen een mum van tijd zo van je lichaam af. Voor de gevoelige huid is dit ook een perfecte optie. De wax is gemaakt van suiker, water en citroen. De kans dat je hier een allergische reactie van krijgt is gelukkig klein.

@reddnea

Elektrisch epileren 

Nog eentje die niet geheel pijnloos is, maar wel een fijne optie om te ontharen: elektrisch epileren. Net als waxing wordt hierbij de haartjes met de wortel verwijderd. Het is minder rommelig als waxen (als je het zelf thuis doet) en sneller. Ze zijn beschikbaar in verschillende prijsklassen en het proberen waard.

Laseren 

Laseren is zonder twijfel de duurste optie om je haar te verwijderen, maar wel de beste. De ontharingslaser vernietigt de haren, inclusief haarzakje. De ongewenste haargroei wordt dus definitief vernietigd. Het is prijzig, neemt veel tijd in beslag en het is een kwestie van geduld, maar dat wordt wel beloond door altijd gladde benen.

Ontharingscrème

Nu de optie waarvoor we géén pijn hoeven te lijden. Ontharingscrème smeer je op, laat je een paar minuutjes zitten en haal je daarna met een spatel eraf. De crème bevat een stofje waardoor het haar bij het haarzakje afbreekt. De haren blijven dus een aantal dagen tot een week weg.

Scheren 

Vind je al deze opties maar niks en wil je gewoon met een scheermesje aan de slag? Dan hebben wij een paar tips voor jou.

  •  Neem eerst een lekkere warme douche, was bijvoorbeeld je haren. Door het warme water gaan je haarzakjes openstaan, hierdoor krijg je minder irritatie na het scheren.
  • Scrub je huid voor het scheren. Hiermee verwijder je dode huidcellen, deze kunnen voor ontstekingen zorgen tijdens de haargroei. Irritatie dus!
  •  Smeer je huid in met een olie, scheercrème of haarconditioner.
  • Gebruik een scherp en (relatief) nieuw mesje.
  • Span de huid aan en scheer het liefst met de haarrichting mee.
  • Scheer niet onnodig vaak over dezelfde plek.
  • Eindig met een verzorgende aftershave gel, crème of olie.
  • Vermijd de dag ondergoed met kant. Dit zorgt voor irritatie.

Lees ook: Er is een correcte en een foute manier om je benen te scheren: zo doe je het goed

Puur natuur 

We hebben het nu wel over allerlei opties om je te ontharen, maar dit hoeft natuurlijk absoluut niet. We hebben die haren niet voor niks op ons lichaam en daar is niks geks aan. Doe waar jij je goed bij voelt!

Beeld: pexels
Deel dit artikel
Back to top