Lichaamsverzorging

Er is een correcte en een foute manier om je benen te scheren: zo doe je het goed

Er is een correcte en een foute manier om je benen te scheren: zo doe je het goed

Je benen scheren, de meeste van ons doen het al jaren! De kans is dan ook groot dat we dit allemaal al jaren op dezelfde manier doen zonder er echt over na te denken. Wist je dat er een correcte en een foute manier is om je benen te scheren? Zo doe je het goed!

Scheer met de haargroei mee

Kijk eens goed naar de haartjes op je benen en de richting waarin ze groeien. Door met de haargroei mee te scheren, voorkom je ingegroeide haartjes. Als je niet duidelijk kunt zien in welke richting je haartjes groeien, kun je er op deze manier achterkomen. Strijk met je hand over je been in de richting waarin je denkt dat het haar groeit. Zitten alle haartjes nu gek omhoog of naar de zijkant? Dan ga je tegen de haargroei in. Staan de haartjes allemaal netjes naar beneden? Dan is dat de richting waarin de haartjes groeien.

Spoel je scheermesje en je benen tussen het scheren door af

Terwijl je scheert, komt je scheermesje vol te zitten met haartjes. Om ervoor te zorgen dat je alle haartjes meepakt, moet je je mesje regelmatig afspoelen.Je kunt dit na iedere strook doen, of iets minder vaak als je wat minder haartjes hebt. Kijk regelmatig naar je scheermesje en bepaal hoe vaak je moet spoelen. Als je scheermesje vol zit met haartjes, zijn de mesjes geblokkeerd en kunnen ze hun werk niet goed doen. Vergeet ook niet om je benen regelmatig af te spoelen om achtergebleven haartjes weg te spoelen.

Scheer je benen nooit droog

Je benen droog scheren is misschien wel een van gevaarlijkste dingen die je kunt doen voor je huid. Hiermee vergroot je namelijk het risico op wondjes omdat je mesje niet fijn over de huid kan glijden. Je kunt hiermee ook huidirritatie veroorzaken. Het beste is om een scheergel of foam te gebruiken. Hierdoor kan je scheermesje goed over de huid glijden. Daarnaast verzacht het de haartjes zodat ze makkelijker te verwijderen zijn. Als je geen scheergel of foam wil aanschaffen, kun je ook gebruik maken van een gezichtsreiniger of haarconditioner. 

Bereid je huid voor op het scheren

Je huid kan voordat je gaat scheren wel wat skinprep gebruiken. Het fijnste is om je benen eerst te exfoliëren voordat je gaat scheren. Hiermee verwijder je dode huidcellen die dan vervolgens niet meer in de weg kunnen zitten tijdens het scheren. Gebruik hiervoor een fijne scrub zoals deze van mio.

Verzorg je huid na het scheren

Tot slot is het altijd verstandig om je huid goed te verzorgen na het scheren. Je huid kan lichtelijk geïrriteerd raken door het scheren. Verzorg het daarom met een rijke, voedende crème om ervoor te zorgen dat jouw gladde beentjes kunnen stralen deze zomer! Probeer bijvoorbeeld deze Summer Fruits moisturizer van Bondi Sands.

Bron: self.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top