Lichaamsverzorging

Producten tegen cellulitis, werken ze wel echt?

Producten tegen cellulitis, werken ze wel echt?

Als vrouwen kennen we allemaal wel het negatieve stigma rondom cellulitis. Er zijn veel producten die claimen dat ze cellulitis kunnen verhelpen. Maar werkt dit wel echt? We zoeken het uit.

Wat is cellulitis?

Om te achterhalen of producten tegen cellulitis echt werken, moeten we eerst weten wat cellulitis eigenlijk is. Cellulitis is oneven, hobbelige huid die je het vaakst tegenkomt op de heupen, billen en buik. De vezelige banden die het oneven vet bij elkaar houden zorgen voor het ingedeukte uiterlijk. Wat de oorzaak van cellulitis precies is, is onduidelijk. Wel zijn er een aantal factoren die meespelen in hoeveel cellulitis je hebt en hoe zichtbaar dit is. Dit zijn bijvoorbeeld leeftijd, vetpercentage, genen en zelfs zwangerschap. Wat belangrijk is om te onthouden, is dat cellulitis alles behalve zeldzaam is. Bijna iedere vrouw heeft het. Het is niet schadelijk voor je gezondheid, dus het weg willen werken heeft eventueel alleen voordelen voor je uiterlijk.

Kan je cellulitis echt wegwerken met crèmes?

Er zijn een hoop producten die claimen dat ze cellulitis kunnen verhelpen. Dit soort producten bevatten vaak ingrediënten zoals caffeïne, vitamine C en retinol. Dit soort producten kunnen de zichtbaarheid van cellulitis zeker verminderen, maar het helemaal weghalen gaat helaas net iets te ver. De resultaten van dit soort producten zijn daarnaast ook tijdelijk. Je zou het iedere dag moeten gebruiken om resultaten te zien en te behouden. Als je besluit om het te gebruiken, moet je ook wat geduld hebben. Het kost namelijk minimaal drie maanden voordat je resultaten ziet en dan moet je het wel eerst tweemaal daags aanbrengen.

De vraag was: werken producten tegen cellulitis echt? Het antwoord op deze vraag is dus ja en nee. De producten werken je cellulitis niet helemaal weg, maar ze kunnen de zichtbaarheid zeker wel verminderen. Dus werken ze in dat opzicht? Ja. Maar zoals we hierboven hebben vermeld: het kost tijd en een vaste routine om resultaten te zien.

DIY cellulitis crème

Wil je graag een product tegen cellulitis uitproberen? Dan zijn er genoeg op de markt om uit te kiezen. Maar aangezien deze producten best duur zijn, snappen we je als je liever wat geld bespaart. Je kan het gelukkig ook zelf maken. Kook hiervoor een liter water en doe hier een aantal theezakjes voor zwarte thee in. Laat de theezakjes 20 minuten trekken en haal ze er vervolgens uit. Voeg je thee toe aan een bad met water en ga hier 20 minuten in zitten. Herhaal dit vervolgens twee keer per week.

Bron: Healthline.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top