Travel

Op winterzon vakantie naar de Spaanse kust! 3x inspiratie

Op winterzon vakantie naar de Spaanse kust! 3x inspiratie

Spanje heeft maar liefst 5000 kilometer aan kust. Dit maakt het land bij uitstek een geliefde bestemming voor strandvakanties. De kustgebieden die aan de Middellandse Zee liggen zijn erg geschikt voor een winterzon vakantie. Ook de Spaanse eilanden zijn populaire bestemmingen voor een winterzon vakantie. De temperatuur van het water blijft hier ook in de winter zacht en de zon schijnt hier vrijwel elke dag van het jaar. Wat wil je nog meer? Hieronder vind je inspiratie voor winterzonbestemmingen aan de Spaanse kust!

Alicante 

Alicante is een populaire bestemming voor een winterzon vakantie. De stad ligt aan zee en de zon schijnt er zeker in de winter. De stad is daarnaast makkelijk bereikbaar met het vliegtuig. Boek je vlucht van Amsterdam naar Alicante met Transavia en je bent al binnen 3 uur onder de Spaanse zon! In Alicante kun je niet alleen genieten van heerlijke stranddagen, maar ook van culturele bezienswaardigheden en meer. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het kasteel ‘Santa Bárbara’ en kijk je ogen uit bij het uitzichtpunt over de zee en de stad. Voor het spotten van authentieke architectuur en straatjes kun je de wijk ‘Barrio de Sante Cruz’ bezoeken en je ogen uitkijken. Of wandel over de boulevard ‘Explanada de España’, dat bestaat uit een prachtig plein met wuivende palmbomen aan de rand. Je merkt het, er is genoeg te doen en te zien in de prachtige Spaanse stad Alicante!

Marbella 

Een andere populaire bestemming voor een winterzon vakantie is Marbella. Marbella ligt aan de Costa del Sol en het hele jaar door kun je er genieten van de zon, óók in de winter. Aan de kust van Marbella kun je heerlijk genieten van stranddagen. Of loop over de prachtige boulevard langs de kust, waar je ook in restaurantjes of barretjes kunt genieten van heerlijke maaltijden of wat te drinken. Houd jij van de Spaanse authentieke architectuur? Dan is het ook zeker de moeite waard om het oude centrum van Marbella te bezoeken. Hier kun je je ogen uitkijken in de smalle straatjes, gezellige pleintjes, typische dorpshuisjes met bloembakken op de balkons en meer. Ook voor de liefhebbers van musea is er genoeg te doen in Marbella. Bezoek bijvoorbeeld het Bonsai Museum of het ‘Museo del Grabado Español’.

Fuerteventura 

Het eiland Fuerteventura van de Canarische eilanden is ook een ideale bestemming voor een winterzon vakantie. Op dit eiland is het klimaat ongeveer het hele jaar zonnig en warm. De ideale bestemming voor een winterzon vakantie dus. Hier kun je optimaal genieten van heerlijke stranddagen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het strand ‘Playa de Cofete’ of ‘Playa de Corralejo’. De stranden op Fuerteventura zijn erg lang en breed, waardoor er genoeg plek is voor vele strandgangers. Verder kun je op Fuerteventura ook genieten van de diverse natuur. Bezoek bijvoorbeeld ‘Corralejo Dunes National Park’, waar je grote zandduinen en stranden kunt spotten. Of breng een bezoek aan ‘Jandía Natural Park’ waar je ook weer kunt genieten van prachtige natuur. Kortom, ook op dit eiland kun je zeker goed terecht voor een onvergetelijke winterzon vakantie!

Of je nou van steden, eilanden of dorpen houdt, er zit voor iedereen wel een geschikte winterzonbestemming tussen in Spanje!

Deel dit artikel
Back to top