Nagellak

Chocolate nails krijgen een glow-up: bruine chrome is in

Chocolate nails krijgen een glow-up: bruine chrome is in

Vorig jaar waren chocolate nails helemaal in. Bruine nagellak zagen we overal in allerlei verschillende tinten. Nu we aan een nieuw jaar zijn begonnen, heeft de trend een upgrade gekregen. Bruine chrome is namelijk helemaal in!

De trend

Chrome nagels zijn al een tipje in. Rode chrome nagels waren bijvoorbeeld een trend tijdens de feestdagen. Chocolate nails waren ook een grote trend in 2023. Het dragen van bruine nagellak was een trend die op veel verschillende manieren werd toegepast. Zo zagen we bijvoorbeeld ook de 'box of chocolates' nagels, waarbij iedere nagel een andere bruine tint kreeg. De chrome trend en de chocolate trend worden nu gecombineerd! Hiermee wordt een neutrale trend, iets opvallender gemaakt. Een perfecte middenweg voor wie houdt van neutrale nagels met een unieke touch. Deze nageltrend werkt voor iedere nagellengte of vorm. Iedereen kan het dus dragen!

Zo draag je chocolate chrome nagels

Alhoewel de trend erg universeel is, is het geen one size fits all. De chrome poeders waarmee je het chrome effect kunt creëren, zijn er namelijk in veel verschillende tinten. Daarnaast zijn er ook eindeloos veel basiskleuren om eronder te dragen. Hierdoor kun je de look wel helemaal eigen maken. Zo kun je gaan voor een lichte melkchocolade look of juist voor een donkerdere look die wat weg heeft van pure chocolade.

DIY de manicure

Als je in het bezit bent van chrome poeder, is de look gemakkelijk thuis te recreëren. De kleur van je basislak bepaalt de look waar je voor gaat. Als je voor een lichtere look wil gaan, kun je het beste een basiskleur kiezen die lichter is dan je natuurlijke nagels. Voor een meer neutrale look kun je gaan voor een kleur die aansluit op de kleur van je nagels. Een diepere basiskleur zorgt voor een donkerder eindresultaat.

Voordat je je chrome poeder aanbrengt, is het belangrijk dat je de basislak volledig laat drogen. Zodra de nagels droog zijn kun je je chrome poeder aanbrengen met je vinger of een oogschaduwkwast. Om de look af te maken raden we aan om eerst nog een laagje basecoat aan te brengen en daarna pas topcoat aan te brengen. Hierdoor zorg je ervoor dat de chrome look echt goed blijft zitten. Je kan deze look het beste doen met gellak als je dit hebt. De UV-lamp zorgt ervoor dat de lak echt goed op zijn plek blijft voor een langere tijd.

Heb je geen chrome poeder in huis? Dan kun je ook een oogschaduw gebruiken om de look te bereiken.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top