Lichaamsverzorging

Zo gaat je scheermes langer mee

Zo gaat je scheermes langer mee

Even scherp blijven. We hebben het natuurlijk over onze scheermes. Als er iets stomp wordt, dan is dat het mesje wel. Maar wanneer moeten we hem eigenlijk vervangen? Wij gaan je vertellen hoe je scheermes langer meegaat. Scheren maar!

Scheermes langer mee
 

1. Schoon mesje

Een schoon mesje! Spoel het mesje na iedere scheerbeurt zorgvuldig af. Zo raakt die niet verstopt door haartjes of zeepresten. Ook blijven er minder bacteriën achter. Wel zo hygiënisch toch? Oh ja en klop vooral na het scheren niet je mesje af. Zodra je tegen de douchewand, badrand of wastafel tikt, kan de coating van het mesje beschadigen. Hoe meer beschadigd, hoe stomper de mes en hoe sneller jij je bezeert.

 

2. Droge plek en geen handdoek

Droog je natte mes niet af met een handdoek, want hierdoor kan het mesje beschadigen. Dep het mesje daarom voorzichtig af of laat het drogen aan de lucht. Over het algemeen bewaren we ons scheermes op een plek waar we meteen bij kunnen. Denk aan het bakje in de douche of ergens in bad. Vaak een plek waar het lekker kan weken in stilstaand water. Echt een ideale plek voor als je je mes wilt laten roesten of vol met bacteriën wilt krijgen. Dit kan weer zorgen voor infecties en dat willen we natuurlijk niet. Leg daarom je mesje altijd op een droge plek. Het liefst ergens met de kop omhoog, zoals in een beker.

 

3. Scheer niet droog

Misschien een hele snelle en vooral verleidelijke manier, droogscheren. Doe dit vooral niet! Droogscheren is ten eerste niet goed, maar je scheermesje gaat ook een stuk minder lang mee. Wanneer je geen water gebruikt, oefen je meer druk uit op het mesje. Hierdoor wordt het sneller bot. Gebruik daarom warm water, want zo worden je haartjes een stuk achter en kun jij makkelijker scheren. Vooral scheerschuim of crème kunnen hierbij helpen.

 

4. Beschermen

Lekker makkelijk om een mesje in een toilettas te gooien, maar zo wordt die wel snel bot. Bescherm je mesje daarom extra goed, vooral als je op reis gaat. Bewaar je het mesje dan in een afgesloten, schoon zakje of verpak hem in een papieren doekje.

De levensduur van een scheermesje kun je verlengen, maar ook een deze gaat natuurlijk een keer kapot. Vervang 'm daarom op tijd. Als hij bot is, is het simpelweg tijd voor een nieuwe. Maar ook als je ziet dat de gekleurde streep boven je mesje vervaagt dan is die aan vervanging toe. Scheren met een oud mesje kan sneetjes en snijwondjes veroorzaken en dat wil je niet krijgen op je mooie gladde benen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top