Nagellak

Doorzichtige nagels zijn in: dit zijn onze favoriete designs

Doorzichtige nagels zijn in: dit zijn onze favoriete designs

Op het gebied van nagels zijn er zo veel kleurtjes om uit te kiezen! Een optie waar je misschien nog niet aan gedacht hebt is helemaal geen kleur. Doorzichtige nagels zijn helemaal in! Dit zijn onze favoriete designs.

Helemaal doorzichtig

Ons eerste design is natuurlijk het volledig doorzichtige design. Dit design is simpel maar oh zo effectief. Het valt namelijk lekker op als het verlengde van je nagel helemaal doorzichtig is. Vraag hiervoor bij je favoriete nagelstylist om doorzichtige extenties. Je nagels moeten wel wat lengte hebben om het design echt effect te geven. Qua vorm zijn er voor deze look veel opties, ga dus voor jouw favoriet!

Doorzichtig kleurtje

Een andere optie is dat je gaat voor doorzichtige nagels die nog wel een kleurtje hebben. Denk hierbij aan felroze nagels waar je doorheen kunt kijken of ga voor je andere favoriete kleur. Dit design is heel tof omdat het lijkt om op hele normale manicure, maar als je iets dichterbij kijkt, zie je dat de nagels doorzichtig zijn.

Gedeeltelijke French tips

Wil je jouw doorzichtige nagels toch een beetje bijzonder maken? Dan kun je dit doen door de French tip look net even anders aan te pakken. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, bijvoorbeeld door je hele nagel een kleurtje te geven en de tip juist doorzichtig te laten. Je kan ook een French tip design doen waarbij je wat ruimte openlaat zodat de doorzichtige nagel zichtbaar wordt. Er is hier ontzettend veel ruimte voor creativiteit!

Negative space

Het leuke aan doorzichtige nagels is dat er eigenlijk helemaal geen kleur onder zit. Je kan dus veel spelen met optische illusies. Je kan de lege ruimte gebruiken om je design extra speciaal te maken en meer diepte te geven. Onze favoriete toepassingen van deze look zijn bijvoorbeeld logo's op je nagels zetten of het gebruiken van steentjes. Een 3D design is hier extra speciaal door de toegevoegde diepte die deze nagels je bieden. Je kan bijvoorbeeld een omlijning maken om je nagel heen. Hierdoor creëer je een hoop diepte en een hele toffe optische illusie.

Glitter

Last but not least, we konden natuurlijk geen lijstje maken met nageldesigns zonder het over glitter te hebben! We raden hiervoor aan om te gaan voor meer chunky glitter die niet de hele nagel opvullen. Laat wat ruimte open tussen de glittertjes zodat het doorzichtige effect zichtbaar blijft. De glitter steelt nu de show en wij zijn fan!

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top