Nagellak

De invisible french tip trend is hip: zo geef je jezelf deze manicure

De invisible french tip trend is hip: zo geef je jezelf deze manicure

We kennen allemaal de french tip manicure wel. De french tip accentueert de lengte van de nagel door het stuk dat voorbij de vingertop is gegroeid, wit te maken. We hebben al veel variaties op deze klassieke look gezien. In 2023 zien we vooral veel minimalistische trends, waaronder de invisible french tip! Zo doe je het zelf.

Wat is de invisible french tip?

De french tip manicure is een klassieke style die nooit uit de mode gaat. Toch wordt de manicure vaak iets aangepast om het een modernere feel te geven. Je kan bijvoorbeeld gaan voor een opvallend kleurtje voor de tips. De invisible french tip pakt het weer net iets anders aan. Hierbij wordt de tip juist op een erg minimalistische manier geaccentueerd. Dit kan je op verschillende manieren doen. Zo kun je de tips een meer nude en doorzichtig kleurtje geven. Je kunt ook gaan voor een subtiele glitter tip. Een andere populaire optie is om de tip te benadrukken met een lijntje. Er wordt een lijntje gezet op het punt waar de tip begint. Verder is de rest van de tip neutraal. Hoe je deze look toepast, is dus volledig aan jou. Je kunt de look erg minimalistisch aanpakken of juist iets meer uitpakken. Wil jij leren hoe je deze nageltrend zelf toe kan passen? Wij leggen het je stap voor stap uit.

Stap 1: Prep de nagels

Een belangrijke eerste stap voor iedere manicure is het preppen van de nagels. Dit doe je door alle oude nagellak te verwijderen, de nagels te vijlen en door de nagelriemen te verzorgen. Vijl je nagels zodat ze allemaal dezelfde lengte en vorm hebben. Voor een french tip is een amandelvorm een populaire keuze. Verzorg je nagelriemen met een olie en duw de nagelriemen voorzichtig naar achteren om zoveel mogelijk nagel zichtbaar te maken.

Stap 2: Base coat

Zodra je klaar bent met het preppen van de nagels, kun je gaan lakken. Breng eerst een base coat aan op je nagels. Dit beschermt je natuurlijke nagels en zorgt ervoor dat je manicure langer blijft zitten. Probeer bijvoorbeeld deze versterkende base coat van Néonail.

Stap 3: Breng kleur aan

Nu is het tijd om je basiskleur aan te brengen. Ga bij deze trend voor een doorzichtige nude lak. Je kunt ervoor kiezen om een lakje met glitter te gebruiken als je dit mooi vindt. Het gaat erom dat je de hele nagel hiermee bedekt en dat de kleur niet te gepigmenteerd is. Het moet dus nog een beetje doorzichtig zijn. Breng een of twee laagjes aan (hoeveel je nodig hebt hangt af van je persoonlijke voorkeur en de lak die je gebruikt). Laat de nagels volledig drogen voordat je doorgaat naar de volgende stap.

Stap 4: Breng je french tip aan

Nu kun je de french tip aanbrengen. Hoe je dit doet, is aan jou. Deze trend geeft je veel ruimte voor creativiteit. Om het jezelf makkelijker te maken, kun je gebruik maken van dunnere nail art kwastjes voor super dunne lijntjes. 

Stap 5: Top coat

Wanneer je tevreden bent met je french tips is het tijd voor top coat. Wacht met de top coat aanbrengen totdat al je nagels volledig droog zijn. De top coat dient als een beschermlaagje voor je manicure en geeft je nagels een beetje extra glans! Wij zijn fan van deze Nature Strong Top Coat van OPI.

Bron: Byrdie
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top