Interior

10 essentials voor in je boekenkast

10 essentials voor in je boekenkast

Een boekenkast is soms dé blikkenvanger van de kamer. Is dit bij jou niet het geval? Dan is het de hoogste tijd dat je daar verandering in brengt. In dit artikel delen wij daarom 10 essentials die zeker niet mogen ontbreken in jouw boekenkast.

Boeken (duh…)

Om te beginnen zijn boeken natuurlijk essentieel, want een boekenkast zonder boeken is gewoon een kast. Het is leuk om je boeken op een speelse wijze te verdelen. Zet boeken zowel horizontaal als verticaal neer. Heb jij boeken met divers gekleurde kaften? Om qua kleur toch een eenheid te creëren, is het een oplossing dat je de kaften van de boeken tegen de achterkant van de kast aan zet.

Kaarsen

Om de boekenkast sfeer te geven, zijn kaarsen essentieel. Niet alleen geeft het een fijne sfeer als de kaarsjes aan staan, ook geven ze zonder vuur al een toevoeging aan de boekenkast. Kies een aantal mooie, leuke kaarsen uit en verdeel deze over de kast. Pas wel op dat de kaarsen niet te dicht bij de boeken staan, je wilt natuurlijk niet dat de boeken (en de rest van je spullen) in brand vliegen.

Zoutlamp

We blijven nog even in het kader van sfeer. Om de boekenkast zo sfeervol mogelijk te maken, kan ook een zoutlamp niet ontbreken. Een zoutlamp geeft met zijn oranje/rode licht direct een warm gevoel in de ruimte. En net zoals bij de kaarsen, is de zoutlamp ook zonder licht een toevoeging aan de boekenkast.

Planten

In dit lijstje met essentials mogen ook planten niet ontbreken. Niet alleen geven planten een gezellig en landelijk gevoel aan de ruimte, ook is het goed voor je gezondheid en de akoestiek in het huis. Dus kies een aantal leuke plantjes uit, doe ze in mooie vazen en geef ze een plekje in de boekenkast.

Fotolijstjes

Tegenwoordig heeft iedereen duizenden foto’s op zijn of haar mobiel staan. Helaas kijken we naar veel van deze foto’s nooit meer om. Print daarom eens een aantal leuke, schattige en/of grappige foto’s uit en geef ze een mooie plek in de boekenkast. Wissel de formaten af. Zet bijvoorbeeld een aantal kleine fotolijstjes ín de boekenkast en een aantal grote fotolijstjes óp de boekenkast.

Maak het persoonlijk

Als de boekenkast de eye-catcher van de ruimte wordt, is het leuk dat er wel wat persoonlijks van jou in terug komt. Bedenk of je een voorwerp in huis hebt dat bijzonder is voor je. Misschien heb je ooit een lief cadeautje gekregen van een geliefde. Of misschien heb je ooit wel een beker gewonnen die je graag een mooi plekje wil geven.

Knuffeltje

Een lief, klein knuffeltje tussen de boeken, dat is toch schattig? Als je nog een knuffel hebt uit jouw kindertijd, is het erg leuk om deze in de kast te zetten. Maar je mag natuurlijk ook een andere knuffel pakken of kopen. Heb je een geschikte gevonden? Geef dan ook de knuffel een mooi plekje.

Geurstokjes

Een lekker geurtje in huis is altijd goed, toch? Niet alleen ruiken geurstokjes heerlijk, ook zijn de potjes waar de stokjes inzitten vaak stijlvol. Heb je een potje met geurstokjes gevonden dat past bij de stijl van de boekenkast én ook nog eens lekker ruikt? Geef het dan snel een mooie plek in de kast.

Kleine spelletjes

Een boekenkast is een goede plek om kleine spelletjes te bewaren. Denk bijvoorbeeld aan kaartspellen en spellen in kleine potjes. Deze spellen liggen op die manier binnen handbereik en het ziet er, wanneer de buitenkant van het spel er stijlvol uitziet, leuk uit.

Kunst

We sluiten de lijst met essentials af met iets dat zeker niet mag ontbreken in zo’n stijlvolle boekenkast: kunst. Kunst is een heel breed begrip. Wat de één als kunst beschouwd, is voor de ander mogelijk geen kunst. Geef hier helemaal je eigen draai aan en voeg jouw favoriete kunst toe aan de boekenkast. Denk bijvoorbeeld aan schilderijen, kleine beeldhouwwerkjes of knutselwerkjes van de kids.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top