Interior

7 x hoe jij etherische oliën kan gebruiken om jouw huis lekker te laten ruiken

7 x hoe jij etherische oliën kan gebruiken om jouw huis lekker te laten ruiken

Geurstokjes, geurkaarsen en luchtverfrissers gebruiken zijn allemaal manieren om jouw huis heerlijk te laten ruiken. Wist je dat je dit ook op een eenvoudige, gezondere en goedkopere manier kan doen met etherische oliën?

Wij leggen aan je uit hoe jij je favoriete essentiële (dat is trouwens hetzelfde als etherische) olie op zeven verschillende manieren kan gebruiken.

1. Trendy geurverspreider

Veel geurvernevelaars op de markt passen niet bij een met smaak samengesteld interieur. Een aroma diffuser van keramiek die jouw favoriete etherische olie verspreidt wel! Het heeft een minimalistische look en het lijkt op een vaas van klei.

Aroma Earth Diffuser© in keramiek van BOL.com

2. Bloempotten van terracotta gebruiken

Er zijn genoeg alternatieven voor een geurverspreider. Terracotta is een materiaal dat zeer absorberend is en gebruikt kan worden voor het verspreiden van geur. Een paar druppels op je bloempot - of op een ander voorwerp van terracotta -  smeren is voldoende.

3. Sprenkel druppels olie op je kussensloop

Sprenkel een aantal druppels op de onderkant van je kussensloop of aan de zijkanten. Om lekker in slaap te kunnen vallen, kan je het beste lavendelolie gebruiken. Je eigen mist maken, kan ook door een aantal druppels olie in een sprayfles met water te doen. Spray een beetje op je bed voordat je gaat slapen.

 

4. Meng het met zuiveringszout

Zuiveringszout kan je heel goed gebruiken als schoonmaakmiddel. Meng wat zuiveringszout met een aantal druppels olie (bijvoorbeeld dennenolie) in een plastic bakje of in een zakje met zipsluiting en wacht een aantal dagen. Sprenkel het goedje over je tapijt of vloerkleed en wacht dan zo lang mogelijk voordat je het stofzuigt. Jouw vloerkleed is weer schoon en je huis ruikt lekker fris.

5. Verstop wattenbollen in je kast

Als jij je kledingkast en lades lekker wilt laten ruiken, kan je dat doen met wattenbollen. Strooi een aantal druppels lavendel- of eucalyptusolie op een handjevol cotton balls en verstop deze op verschillende plekken in je kast. Jouw kleding zal lekker fris blijven ruiken.

6. Houten knijpers

Onafgewerkt hout is, net als terracotta, een absorberend materiaal dat gebruikt kan worden om jouw favoriete geur te verspreiden. Je kunt een wat druppels bergamotolie op een aantal houten knijpers sprenkelen en deze neerliggen in jouw badkamer en keukenkastjes. Houten decoratie gebruiken is ook een optie, maar houd er rekening mee dat sommige oliën vlekken kunnen veroorzaken.

7. Pan met water

Als jij je hele huis lekker wil laten ruiken na de voorjaarsschoonmaak kun je dat doen door een pan met water te vullen en een aantal druppels olie toe te voegen. Laat het sudderen en geniet van de geur.

Beeld: Vitruvi
Deel dit artikel
Back to top