Interior

In 5 stappen maak jij je glazen douchedeuren squeaky clean

In 5 stappen maak jij je glazen douchedeuren squeaky clean

Je douchegordijnen vervangen met een deur van glas om jouw badkamer een chique en nette uitstraling te geven, lijkt een goed idee - en dat is het ook - totdat je doorhebt dat vieze douchedeuren niet fancy zijn. Om toch weer terug te gaan naar douchegordijnen, ondanks dat deze onderhoudsvriendelijk zijn, is ook niet wat je wil.

Sowieso is de badkamer schoonmaken niet een van onze favoriete taken. Gelukkig is er een eenvoudige methode om jouw glazen douchedeuren brandschoon te krijgen, ook wanneer jij deze al een tijdje verwaarloosd hebt. Volg deze 5 stappen en het resultaat zal je hopelijk aansporen om je glazen deuren voortaan squeaky clean te houden.

1. Maak een schoonmaak mix

Chemische schoonmaakmiddelen zijn overbodig. Jouw douchedeuren van glas pak jij gemakkelijk aan door een fles met een spraymogelijkheid te vullen met 2/3 azijn en 1/3 afwasmiddel. De mix kun je eventueel verdunnen met water wanneer de vlekken minder hardnekkig zijn.

2. Sprayen en wachten

Spray jouw douchedeuren met de mix van azijn en afwasmiddel. Wees niet zuinig en zorg dat je alle plekjes en hoekjes bedekt waar veel zeepresten zich hebben opgebouwd. Laat het schoonmaakgoedje ongeveer 30 minuten intrekken. Een mix van citroensap en water kan gebruikt worden wanneer strepen - in plaats van zeepresten - het probleem zijn.

3. Schrob en veeg

Wanneer de dertig minuten voorbij zijn, is het tijd om de douchedeuren te schrobben. Afhankelijk van hoe vies jouw glazen deuren zijn kan dit onderdeel korter of langer duren. Gebruik een zachte spons of microvezeldoekje om van boven naar beneden alle zeepresten en aanslag te verwijderen.

4. Probeer zuiveringszout

Zuiveringszout werkt als een mild schuurmiddel. Als de vorige stappen nog niet voldoende zijn, kun je een spons deppen in baking soda om aanslag aan te pakken. Dit zal waarschijnlijk nodig zijn als jij je douchedeuren al een tijdje bent vergeten (of simpelweg geen zin had om) schoon te maken.

5. Laat het glanzen

Jouw douchedeuren behandelen met glasreiniger is de laatste stap. Spray het schoonmaakmiddel en focus je op eventuele aanhoudende strepen. Veeg het schoon met een microvezeldoekje. Herhaal het hele proces na één week om het bij te houden.

 

Tip! Gebruik een wisser na elke douchebeurt om zeepresten en water te verwijderen van jouw douchedeuren. Een flinke schoonmaaksessie is dan maar één keer per maand nodig.

Beeld: Photo by Sidekix Media on Unsplash
Deel dit artikel
Back to top