Haarverzorging

Is maïzena het perfecte alternatief voor droogshampoo?

Is maïzena het perfecte alternatief voor droogshampoo?

Droogshampoo kan echt een lifesaver zijn. Soms heb je simpelweg geen tijd om je haar te wassen en dan kan dit geniale product je een hoop gedoe besparen. Maar wat nou als je droogshampoo onverwacht op is? Een natuurlijke alternatief is maïzena. Dit is hoe dat werkt.

Maïzena als droogshampoo

Droogshampoo heeft als doel om vettigheid uit je haar op te nemen zodat je haar er weer schoon uitziet. Maïzena, of wel maiszetmeel, kan dit ook. Het werkt zelfs fijner dan andere alternatieven voor droogshampoo zoals babypoeder en make-up poeder. Dit poedertje is erg goed in het opnemen van vocht en vettigheid en is dus zeker een goed alternatief voor droogshampoo als het nodig is. Maïzena is zelfs goed voor je haar. Het bevat namelijk verschillende vitamines en mineralen die gezond zijn voor je haar. Maïzena gebruiken als droogshampoo komt daardoor met extra voordelen!

Zo gebruik je maïzena als droogshampoo

Maïzena kun je eigenlijk op precies dezelfde manier gebruiken als droogshampoo. Breng een klein beetje van het poedertje aan op je hoofdhuid en werk dit goed in het haar zodat het zijn werk kan doen. Net als met droogshampoo raden we aan om met een kleine hoeveelheid te werken en eventueel meer toe te voegen waar nodig. Als je te veel gebruikt, kan het namelijk gaan lijken alsof je je hoofd in een wit poedertje hebt gedoopt. En dat is natuurlijk niet gewenst. Om het aanbrengen van je droogshampoo alternatief makkelijker te maken, kun je het in een kruidenpotje doen.

Voor wie is maïzena geen goed alternatief voor droogshampoo?

Maïzena is voor veel mensen een prima en veilig alternatief voor droogshampoo. Dit is eigenlijk enkel niet het geval wanneer je allergisch bent voor maïzena. Twijfel je over of jouw huid goed reageert op maïzena? Doe dan eerst een patch test op bijvoorbeeld je pols. Wanneer je huid er dan vervelend op reageert, krijg je geen gekke reactie op je hoofdhuid.

Verder raden we aan om maïzena niet te vaak te gebruiken. Wanneer je het te vaak gebruikt, kan het bacteriën vasthouden op je hoofdhuid. Dit kan vervolgens weer voor irritatie en zelfs haaruitval zorgen. We raden aan om de maïzena er alleen bij te pakken als het echt nodig is. Maak er geen dagelijkse gewoonte van. Je haar kan er namelijk ook dof van worden en het poedertje kan zich op gaan bouwen in je haar. Je haar echt wassen wanneer het nodig is, is dan ook altijd de beste oplossing voor vettig haar. Maar wanneer er sprake is van hoge nood, is maïzena een prima noodoplossing.

Bron: Glam.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top