Haarverzorging

Grote kans dat jij je droogshampoo verkeerd gebruikt

Grote kans dat jij je droogshampoo verkeerd gebruikt

Droogshampoo is al voor velen af en toe een echte lifesaver geweest. 's Ochtends snel de deur uit, maar liever niet met vet haar? Deze snelle shampoo staat voor je klaar. Het gebruik ervan lijkt ook nog eens heel makkelijk (en dat is het natuurlijk ook), maar toch is er een grote kans dat jij de shampoo toch verkeerd gebruikt... 

Wij leggen het je heel graag uit!

Dit is hoe je droogshampoo nu eigenlijk echt gebruikt

We gaan er vanuit dat iedereen anno 2022 wel weet wat droogshampoo is, maar you never know. Om je geheugen en je haar (ja, pun intended) even op te frissen: het is een spray of poeder die je haartalg absorbeert, waardoor de 'vette' haaraanzet een fijne opfrisser krijgt. Je hoeft daardoor dus niet steeds je haar te wassen, maar kun je in ieder geval wel normaal en schoon voor de dag komen. Een echte redder in nood dus, maar dan alleen als je 'm goed gebruikt. 

Normaal gesproken spray je de droogshampoo op je haarwortels en wacht je rond een minuutje of twee. Vervolgens masseer je het met je vingers door je haar, borstel je het nog even door en klaar. Hoofdmassage en schoon haar completed. Als je dit doet, doe je het helemaal goed. Waar het nu alleen nog aan ligt, is wanneer je de shampoo gebruikt.

Wanneer gebruik jij droogshampoo?

Spray jij het namelijk in de ochtend net voordat je de deur uit moet? Of eigenlijk direct al wanneer je het nodig lijkt te hebben? De possibilities are endless, maar wij hebben de perfecte oplossing om voor eens en voor altijd de shampoo goed te gebruiken. Om zoveel mogelijk gebruik te maken van alle voordelen van de spray of poeder is het het allerbest om deze in de avond aan te brengen, net voordat je gaat slapen.

Deze tip geeft je haar en de shampoo alle tijd om zo goed mogelijk in te werken en jou zo min mogelijk vet haar te geven. Waar je in de ochtend al snel exposet wordt aan nieuwe vettigheden, gebeurt je dat in de nacht niet wanneer je op één oor ligt. Zo werkt de shampoo een stuk beter en heb jij de volgende dag prachtig volumneus en fris haar. Daarnaast hoef je je haar ook minder vaak echt te wassen, wat uiteindelijk dus ook weer gezonder is... Is that what dreams are made of? 

Lees ook: Zo krijg je gezond haar als er hard water uit jouw douche komt

 

Beeld: GettyImages
Deel dit artikel
Back to top