Lifestyle

Dé truc om je kleding weer snel droog te krijgen na een regenbui

Dé truc om je kleding weer snel droog te krijgen na een regenbui

Begint het ineens keihard te regenen? En droeg je - omdat je niet wist dat het zou gaan regenen - in plaats van je regenpak dat ene leuke zwarte leren jack? We've been there. Daarom hebben wij de beste tips voor jou om je binnen no-time weer droog te krijgen.

Leren kleding

Gooi je jas niet zomaar op de verwarming, maar hang het aan een kledinghanger. Wet weten allemaal (hopelijk) dat een leren jas niet in de droger kan, maar door 'm aan een hanger te hangen droogt 'ie sneller, beter én mooier. Vocht tast het leer aan, dus vergeet niet om de jas nadat 'ie droog is in te smeren met leerlotion. Als je geen leerlotion in huis hebt werkt conditioner als een prima initiatief. Dot werkt trouwens ook wanneer je donkere vlekken op je leren kleding hebt: wrijf de conditioner zachtjes in en de vlekken verdwijnen in een mum van tijd.

Schoenen

Trek je schoenen zo snel mogelijk uit wanneer je binnenkomt en haal de inlegzolen eruit. Deze kun je op de verwarming leggen. Je schoenen zelf kun je vullen met krantenpapier: dit absorbeert het water snel en zorgt ervvoor dat de schoen zijn vorm behoudt. Leg de gehele schoenen nooit op de verwarming: zo verliezen ze hun vorm.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top