Health

Dit betekent het als je ’s nachts wakker word rond deze tijdstippen

Dit betekent het als je ’s nachts wakker word rond deze tijdstippen

Word jij ook standaard op een bepaald tijstip wakker? Volgens traditionele Chinese geneeskunde is daar een reden voor. Er wordt namelijk gedacht dat elk orgaan actiever is tusen bepaalde uren, waar je dus wel eens wakker van kan worden.

Biologische klok

Je biologisch ritme bepaald wanneer je moet eten, slapen, wanneer je vruchtbaar of onvruchtbaar bent en bijvoorbeeld wanneer je doodgaat. Ook je organen hebben een eigen klok. Als een orgaan zwak en actief is zal het zich slecht voelen op een bepaald tijdstip volgens traditionele Chinese geneeskunde. Een orgaan dat 's nachts actief is, zal dan pijn kunnen doen en je wakker maken.

Tussen 23:00 uur en 01:00 uur

De eerste twee uur is je galblaas hard aan het werk. Als je rond deze tijd wakker wordt, kan het zijn dat je minder koffie, alcohol of vet in moet nemem. Ook kan het zijn dat je simpelweg te bitter in het leven staat, daar reageert de galblaas ook op.

Tussen 01:00 uur en 03:00 uur

Als je rond deze tijd wakker wordt, kan het met je lever te maken hebben. De emotie die bij dit orgaan hoort is woede of frustratie, dus als je een stressvolle tijd meemaakt kan het zo zijn dat dit de reden is dat je veel te veel schaapjes moet tellen. Of drink gewoon minder wijn, dat vind je lever vast ook leuk.

Tussen 03:00 uur en 05:00 uur

Ga je door een moeilijke tijd? Midden in de nacht huil je veel sneller. Deze twee uur zijn volgens de Chinese biologische klok namelijk de tijd van het verdriet. In deze periode kan je ook last hebben van je longen. Of dat komt door het huilen of de mentale pijn weten we niet, maar we weten wel zeker dat je om vier uur 's nachts ongestoord kunt huilen.

Tussen 05:00 uur en 07:00 uur

In de vroege uurtjes is de deikke darm het actiefst. De emotie van walging hoort hier ook bij. Was die kip van gisteravond toch iets te rauw? Daar zal je dikke darm niet blij mee zijn. Was 'ie ook nog eens niet te kanen? Dan weet je in ieder geval zeker waar je plafonddienst vandaan komt.

Tussen 07:00 uur en 09:00 uur

Deze laatste uurtjes gaat je maag aan het werk. Alles van de vorige dag moet verteerd wordeb voor je weer aan het ontbijten slaat. Ook krijg je rond dit tijdstip vaak weer honger. Als die wekker gaat kan je wel weer wat energie gebruiken.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top