Haarverzorging

Alles wat je wilt weten over haarolie

Alles wat je wilt weten over haarolie

Een essentieel onderdeel van je haarverzorgingsroutine is zonder twijfel haarolie! Dit voedende goedje biedt allerlei voordelen voor je haar.

Wat is haarolie?

Een haarolie wordt gezien als een aanvullend verzorgingsproduct. Het is bestemd voor je haar en bestaat (grotendeels) uit een olie, zoals de naam al zegt. Het wordt vaak in combinatie met andere haarproducten gebruikt, zoals shampoo en conditioner. Je kunt de olie daarom zien als een extra steuntje in de rug om gezonde lokken te krijgen. Het product bestaat uit een formulering die rijk is aan voedingsstoffen. Je haar en hoofdhuid nemen deze stoffen op en gebruiken het voor de groei en glans van je haar. Er bestaan allerlei soorten van dit middeltje, met uiteenlopende ingrediënten.

Hoe gebruik je haarolie?

Vaak wordt er gedacht dat je een haarolie op nat haar moet gebruiken, maar dat hoeft niet per se. Op droog haar is ook een optie. Wel heeft het een extra voordeel als je haar enigszins nat is bij gebruik. Dit maakt namelijk dat je haarschubben openstaan en je lokken de voedingsstoffen nog beter opnemen. Kies vooral wat jij fijn vindt en wat het handigst past in jouw haarverzorgingsroutine. Hoeveel moet je gebruiken? Een paar druppels zijn meer dan genoeg! Verdeel ze in je handpalmen en breng dit vervolgens aan op je haar. Begin bij de puntjes en verdeel het resterende deel wat maar aan de bovenkant. Gebruik niet te veel olie, want dan kan je haar er vettig uit gaan zien. Toch maakt een haarolie je haar niet echt 'vet' en draagt het juist bij aan de gezondheid van je lokken. Mits juist toegepast, met aandacht voor dosering en vermijding van de hoofdhuid, kan regelmatig gebruik van zo'n olie je haar in goede conditie houden. Wat je daarvoor terugkrijgt is een verbeterde haargroei, zachtere textuur en meer glans. Verder hydrateert het je haar, geeft het meer volume en beschermt het je lokken tegen UV-straling.

Meer lezen: Meer glans in je haar met deze 7 tips

Haarolie en haarserum: het verschil

Eerst een overeenkomst: haarserum en haarolie worden beide gebruikt als haarverzorgingsproduct. Ondanks de vergelijkbare functies, zijn ze niet helemaal hetzelfde. Een serum wordt vaak gebruikt na chemische behandelingen, zoals het verven van het haar. Dit herstelt het haar direct. De kwaliteit van het serum maakt het mogelijk om met kleine hoeveelheden langdurig resultaat te behalen. Een ander verschil: haarolie trekt diep in het haar, terwijl haarserum een beschermend laagje om het haar vormt. Haarolie voedt het haar van binnenuit, terwijl haarserum een beschermende barrière creëert tegen externe invloeden. Zowel haarolie als haarserum zijn fijne middeltjes om je haar mee te verzorgen.

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top