Haarverzorging

Welke plantaardige oliën zijn goed voor je haar?

Welke plantaardige oliën zijn goed voor je haar?

Plantaardige oliën zijn erg goed voor ons haar. Ze hydrateren, voeden, geven het volume, verstevigen en laten ons haar stralen. We hebben de beste plantaardige oliën voor je haar op een rijtje gezet.

Arganolie

Arganolie word al eeuwenlang gebruikt voor zijn therapeutische en cosmetische eigenschappen. Arganolie is namelijk rijk aan omega 6 (linoleenzuur), omega 9 (oliezuur) en vitamine E. Hierdoor hyrdrateert deze olie je haar niet alleen, mar revitaliseert en verzacht het je haren ook. De stoffen in de olie zorgen bovendien voor versteviging, haargroeibevprdering en het soepeler maken van de haren.

Jojoba-olie

Jojoba-olie wordt gebruikt voor het hydrateren van je haar, en is daarom een ideale 'moisturizer' voor je haar. De olie dringt je haren binnen en voorkomt een droge bos haar. Is de hoofdhuid droog? Dan helpt deze olie de natuurlijke oliën aanvullen.

Kokosolie

Kokosolie bevat laurinezuur, een stof die helpt je haar dagelijks te beschermen. Het voedt je haar, laat het stralen en maakt het zachter. Daarnaast herstelt het droog en futloos haar en bevrodert het de haargroei vanaf de haarwortels. Een extra pluspunt: kokosolie heeft een zachte geur, dus laat je haar ook nog eens heel lekker ruiken.

Avocado-olie

Avocado-olie is rijk aan vitamines B en E, die je haar versterken, de punten voeden, en kroeshaar verminderen. Je stimuleert de groei van je haren door de avocado-olie rechtstreeks op de hoofdhuid in te masseren, en is ideaal voor kwetsbaar en droog haar.

Calendula-olie

Calendula-olie helpt bij een geïrriteerde hoofdhuid of haarroos. De olie hydrateert vanaf de hoofdhuid, en zorgt er daarbij ook voor dat droog haar zodanig gevoed wordt dat het minder snel afbreekt. Ook is deze olie ontstekingsremmend, schimmelwerend en heeft het antibacteriële eigenschappen, waardoor het echt een wondermiddel is voor mensen met een gevoelige en droge hoofdhuid.

Tarwekiemolie

Door middel van koude persing wordt de olie uit de kiemen van tarwe gehaald. Deze olie bevat veel vitamine E en essentiële vetzuren, maar ook vitamine K en carotenoïden. De antioxidanten herstellen de pH-balans van je haar en voorkomt hierdoor dat het uitdroogd. Verder helpt tarwekiemolie bij het hydrateren van het haar en wordt de olie vaak gebruikt om dode huidcellen van de hoofdhuid te verwijderen.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top