Haarverzorging

Waarom ook jouw lokken blij zullen worden van dit niet-standaard haarverzorgingsproduct

Waarom ook jouw lokken blij zullen worden van dit niet-standaard haarverzorgingsproduct

Je haar is één van jouw visitekaartjes. Als het niet mooi zit of het in slechte conditie is, kan het een deuk opleveren in jouw zelfvertrouwen. Goede verzorging is een must en dat gaat verder dan zo nu en dan een shampoo en een conditioner erin te doen.

Waar elk haartype voordeel uit kan halen, ja ook de jouwe, is het gebruiken van een haarolie. Zelfs dun of snel vet wordende lokken zullen blij zijn met haarolie. Het gaat erom welk product je gebruikt en hoé je dit doet. 

 

Haarolie voor droog haar

Logischerwijs knappen jouw droge lokken enorm op van een haarolie. Het ligt een beetje aan de formule hoe je deze toepast maar hoe geconcentreerder, hoe beter geldt in jouw geval. Voor het grootste effect kun je de olie het beste na het wassen gebruiken om je manen goed te hydrateren maar vind je dit vervelend, dan kun je het ook voor het wassen aanbrengen - bijvoorbeeld voordat je gaat slapen - en het daarna uitspoelen.

Haarolie voor dun haar

Als je dun haar hebt dan gruwel je misschien van de gedachte aan olie. Vanwege de kwetsbaarheid kan het toch handig zijn om het eens te proberen. Dun haar is vaak breekbaar omdat het eigenlijk ook droog is. Olie kan dan de oplossing zijn. Gebruik gewoon een paar druppeltjes en verdeel die met je handen over de punten van je manen. Op die manier behoudt je volume. Ook slim: kies voor een product waarin olie verwerkt is in plaats van een pure olie. 

Haarolie voor een geïrriteerde of droge hoofdhuid

Is jouw hoofdhuid snel van slag en heb je bijvoorbeeld last van schilfers? Ook dan heb je voordeel bij het gebruiken van een haarolie. Masseer een variant met rustgevende ingrediënten zoals bijvoorbeeld tea tree, jojoba of olijfolie op je hoofdhuid voordat je deze gaat wassen. Hiermee bescherm jij het kwetsbare velletje en zal deze minder uitgedroogd zijn na de wasbeurt. 

Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top