Haarverzorging

Heb je dun haar? Zo zorg je voor wat vollere lokken

Heb je dun haar? Zo zorg je voor wat vollere lokken

Voor een hoop mensen is het vanzelfsprekend, maar degenen met wat dunner haar dromen vaak van een mooie volle bos. Niet veel laten zich erover uit maar haaruitval is bij meer dan je denkt een probleem. Dit kan leiden tot stress, wat weer zorgt voor nog dunner wordend haar.

Kamp je hiermee en wil je er wat aan doen? Dan is het natuurlijk belangrijk om stresspunten aan te pakken. Ook zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je lokken er voller uit te laten zien. 

Wat voor soort haar heb je?

Wat veel mensen niet weten is dat er een verschil is tussen dik haar of vol haar. De diameter van je haar kan heel dun zijn, dan heb je dus dunner haar, maar je haar kan dan alsnog een volle uitstraling hebben. Dit komt simpelweg doordat je veel haren hebt. Gemiddeld hebben we 100.000 haren op ons hoofd, maar dit kunnen er dus ook 150.000 zijn óf juist minder. De kleur van je manen kan ook nog meespelen: mocht je blonde lokken hebben dan heb je meestal de meeste haren. Rood daarentegen heeft gemiddeld de minste haren. Wel hebben rood- en bruinharige mensen vaak dikkere haren dan blonde mensen. 

Je kunt geen dikkere haren krijgt dan je al hebt, máár je kunt er wel voor zorgen dat jouw kapsel een stuk voller lijkt of zelfs wordt. Zolang je goed voor je manen zorgt dan zal het je ook meer liefde teruggeven. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet.

1. Niet te vaak wassen 

Ben je geneigd om elke avond of ochtend je lokken te wassen, zodat het lekker schoon blijft? Dat kan je beter vermijden! Vaak wassen zorgt er namelijk voor dat je haar een stuk sneller vet wordt en bij elke wasbeurt was je niet alleen de ongewenste stoffen weg, maar ook je natuurlijke oliën. Het beste is om je manen twee á drie keer per week een wasbeurt te geven, zodat het rustig kan herstellen. 

2. Satijnen kussensloop 

Een satijnen kussensloop heeft veel voordelen voor je haar die je misschien in eerste instantie niet zou weten. Het zorgt namelijk voor minder pluis, minder gespleten punten en laat je haar glanzend achter. Zorg ervoor dat je voor je gaat slapen je manen in een knotje bovenop je hoofd draagt, zodat je lokken niet teveel beweging meekrijgen van je nachtrust. 

3. Zorg goed voor je puntjes  

Door regelmatig langs de kapper te gaan en de puntjes van je haar te laten knippen, lijkt je haar een stuk voller dan wanneer je hier een lange tijd mee wacht. Je hebt vast weleens iemand met lang, dun haar een bob zien knippen. Dit zorgt er gelijk voor dat je haar een stuk meer volume krijgt. Ook voorkom je met het knippen van je puntjes dat je haren verder gespleten raken en de lengte van je manen eigenlijk vernietigd wordt omdat het er niet meer goed uitziet.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alex Brown (@alexbrownhair) op

4. Minimaliseer stress

Hoe lastig het ook klinkt, het is belangrijk voor je haar dat je zo min mogelijk stress ervaart op de dagelijkse basis. Iedereen heeft weleens stress, maar mocht dit de overhand krijgen dan kan dit een enorm effect hebben op je haar en zelfs zorgen voor haaruitval. Laat dat nou net zijn wat je niet wilt. Haaruitval kan namelijk weer zorgen voor nóg meer stress. Onderzoek hoe jij het beste stress kunt voorkomen; dit lukt vaak door bijvoorbeeld op yoga te gaan, genoeg vrije tijd voor jezelf in te plannen of tijd te spenderen met de mensen waarvan je houdt.

5. Borstel je haar met een kam na het douchen 

Het is heel gemakkelijk voor je haar om af te breken na het douchen door het ruig te borstelen met een borstel. Zorg er daarom voor dat je je haar voorzichtig kamt in plaats van borstelt. Een grove kam, een fijne is misschien nog wel slechter dan een borstel, zorgt er namelijk voor dat een stuk minder haren uit je hoofd worden meegenomen. Begin onderaan en werk langzaam naar boven. 

6. Gebruik droogshampoo 

Droogshampoo is, terugkomend op de eerste tip, een perfect middel om je manen minder te wassen. Het haalt het vet uit je haar weg en (het belangrijkste) zorgt voor een volumineuze look. Breng het aan bij de worstels, laat dit vijf minuten zitten en masseer je haar en hoofdhuid net zolang tot de witte/bruine waas wegvaagt. Je zult zien dat je lokken een stuk voller lijkt dan ervoor. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Alex Brown (@alexbrownhair) op

7. Laat je haar rusten 

Iedereen heeft weleens dagen waarop we er net wat beter uit willen zien, zoals we zeggen: als je haar maar goed zit. Vaak pakken we dan de krul- of stijltang erbij. Dit is geen drama. Zorg er wél voor dat je zo min mogelijk hitte op je haar gebruikt. Mocht je dit namelijk dagelijks doen dan kan het veel impact hebben op je haar en dit op langdurige termijn zelfs beschadigen. Ga dus doordeweeks zo vaak mogelijk voor de naturelle look!

 
Beeld: Getty Images
Deel dit artikel
Back to top