Haarverzorging

Rozemarijn olie is populair voor haargroei, maar werkt het echt?

Rozemarijn olie is populair voor haargroei, maar werkt het echt?

Als je op zoek gaat naar manieren om je haar te laten groeien, kom je waarschijnlijk al vrij snel rozemarijn olie tegen. Dit ingrediënt is momenteel erg populair in de haarverzorgingswereld. Maar werkt het echt? Wij zoeken het uit.

Lees ook: Haarverlies ontwijken? Doe deze 6 dingen niet meer

De voordelen van rozemarijn olie voor je haar

Rozemarijn olie is een plantaardig middeltje dat al erg lang wordt gebruikt voor allerlei klachten die te maken hebben met haar. Zo wordt het gebruikt tegen huidirritatie op de hoofdhuid en tegen haaruitval. Verder heeft de olie veel andere voordelen. Zo kan het helpen met de bloedsomloop in de hoofdhuid te stimuleren. Daarnaast kan het inderdaad haargroei stimuleren. Uit onderzoek blijkt dat het vooral helpt wanneer je al aan haarverlies lijdt. Het werkt dus vooral herstellend. Onderzoek moet nog uitwijzen of het de haargroei ook kan stimuleren als er geen sprake is van haaruitval. Verder kan rozemarijn olie je haar versterken, irritatie op de hoofdhuid verhelpen, haaruitval voorkomen en zelfs het ontstaan van roos voorkomen. Over het algemeen is rozemarijn olie erg goed voor de hoofdhuid en dit effect is ook voordelig voor je haar.

Voor wie werkt het?

Rozemarijn olie is veilig om te gebruiken voor ieder haartype. Dit geldt ook voor haar dat is gekleurd. Waar je wel rekening mee moet houden is dat olie het haar kan verzwaren. Vooral als je fijn haar hebt is dit iets om rekening mee te houden. We zouden het gebruik van rozemarijn olie vooral aanraden voor mensen met een vettige hoofdhuid, beschadigd haar en mensen die ervaring hebben met haaruitval. Om resultaten te zijn is het regelmatig gebruiken van de olie aan te raden.

Zo gebruik je het

Je kunt rozemarijn olie op verschillende manieren gebruiken om je haar en hoofdhuid te verzorgen. Om ervoor te zorgen dat je haar gaat groeien, moet je het op de juiste manier aanbrengen. Je kunt de olie mengen met een verzorgende olie zoals kokosolie. Masseer dit goed in en laat het minimaal vier uurtjes intrekken voordat je het uitwast. We raden aan om de olie direct op de hoofdhuid aan te brengen in de avond. Maak hier een dagelijkse routine van en zorg ervoor dat je dit volhoudt. Het is aan te raden om dit minimaal een half jaar vol te houden voor de beste resultaten. Naast pure rozemarijn olie kun je ook producten toevoegen aan je haarverzorgingsroutine waar de olie in verwerkt is. Je kan ook zelf wat druppeltjes van de olie toevoegen aan je shampoo. Maar het makkelijkste is om een product aan te schaffen met rozemarijn olie om toe te voegen aan je routine.

Bron: Byrdie
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top