Haarverzorging

Haarverlies ontwijken? Doe deze 6 dingen niet meer

Haarverlies ontwijken? Doe deze 6 dingen niet meer

Heb jij lang, dik en gezond haar en wil je dat zo houden? Dan zijn er een aantal dingen die je beter niet doet. Als je haarverlies wil ontwijken hebben wij daar een paar tips voor.

Lees ook: Met deze lifehack groeit je haar sneller

Strakke haarstijlen

Hoe leuk een slickback knot ook is, het is niet goed voor je haar. Ook een gewone paardenstaart of strakke vlecht raden we niet aan. Twee keer per week is de max. Het liefst draag je het zo min mogelijk. Dit kapsel zorgt namelijk voor haarbreuken. Strakke haarstijlen trekken ook soms je haarlijn naar achter. Met een gevoelige hoofdhuid is een strakke haarstijl sowieso niet heel fijn. Het doet pijn en je krijgt er soms zelfs migraines van. Wil je toch je haar in een strakke paardenstaart? Hou dan rekening met het soort elastiek dat je gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor een scrunchie.

Veroorzaakt conditioner haarverlies?

Niet schrikken, we zeggen niet dat conditioner haarverlies veroorzaakt. Conditioner die achterblijft na het uitspoelen op je hoofdhuid daarentegen is misschien de oorzaak van je haarverlies. Conditioner bevat vaak veel oliën. Als olie achterblijft op je hoofdhuid ontstaat er een ophoping van vettigheid. Dit leidt soms tot jeuk, roos en haarverlies.

Zon bescherming vergeten

Misschien denk je er niet over na, maar je hoofdhuid moet je ook beschermen met zonnebrand. Net als de rest van je huid, is het mogelijk op je hoofd huidkanker te krijgen. Een verbrande hoofdhuid leidt soms ook tot haaruitval. Zonnebrand is dus een must. Met vettig haar is een crème zonnebrand misschien vervelend. Gelukkig is er poederzonnebrand. Dit maakt je hoofdhuid niet vettig maar beschermt je wel voor de zon.

Te veel droogshampoo gebruiken

Op dagen dat je je haar niet wast maar het wel vettig is, is droogshampoo de redder in nood. Dit wil je alleen niet te vaak doen. Te veel droogshampoo is namelijk schadelijk voor je hoofdhuid. Het verstopt misschien je haarzakjes en dat leidt tot jeuk, ontstekingen en soms zelfs tot haaruitval. Gebruik droogshampoo niet langer dan drie dagen achter elkaar.

Je haar voor langer dan drie dagen niet wassen

Je haar langer dan drie dagen niet wassen raden we niet aan. Dit veroorzaakt roos en opbouw van vettigheid op je hoofdhuid. Zeker wanneer je gevoelig bent voor een vette hoofdhuid. Al dat vet is niet goed voor je hoofdhuid en dus haargroei. Vooral mannen zijn hier gevoelig voor.

Onderschat een hoofdmassage niet

Een hoofdmassage is niet alleen fijn, het is ook goed voor je haargroei. Wanneer je je hoofdhuid masseert, stimuleert dit de bloedstroom. Dit voedt vervolgens de haarzakjes waardoor je haargroei stimuleert. Als je gevoelig bent voor een vette hoofdhuid, doe je dit met een borstel.

Bron: huffpost.com
Beeld: istockphoto.com
Deel dit artikel
Back to top