Haarverzorging

⁠Last van winterhaar? Met deze tips kom je er vanaf

⁠Last van winterhaar? Met deze tips kom je er vanaf

Heerlijk die dikke shawls en mutsen. Ze houden ons lekker warm, maar ze zorgen ook voor statisch haar, een vette hoofdhuid en vooral knopen. Echt winterhaar! Maar hoe komt je hier nou vanaf? Wij gaan het je vertellen.

Met deze tips kom je van winterhaar af

Zodra het buiten koud is dan kan ons haar minder goed vocht vasthouden. Je zet de verwarming op het hoogst en dit heeft gelijke en uitdrogend effect op je haar. Dit willen we natuurlijk niet. Een bos statisch haar heeft nou net wat extra liefde nodig. Verwen je lokken daarom goed. Met de volgende trucs heb jij geen last meer van winterhaar.

1. Opsteken

Lekker warm zo'n shawl of coltrui, maar het zorgt vooral voor statisch haar. Niets is vervelende dan je haar steeds moeten uitkammen, omdat er anders allerlei knopen inzitten. Misschien is het daarom verstandig om je haar op te steken. Zo zijn je kwetsbare punten onder de rest van je haar verstopt en heb je minder kans op klitten. Je voorkomt ook nog eens schade, uitdroging en statisch haar. Win-win situatie!

2. Beperk je wasbeurten

Heerlijk om je haren te wassen, maar doe dit niet te vaak. Je wast dan namelijk al je natuurlijke oliën uit het haar en daar wordt het juist droog van. Vooral met het winterse weer doen we gauw een muts op en daardoor wordt onze hoofdhuid vettiger. De neiging is dan groot om je haren vaker te wassen, maar doe dit vooral niet.

3. Zijde

Zodra jouw haar droog is, veroorzaakt dit sneller wrijving tussen de haren en andere texturen als je jas, muts of shawl. De elektroden zorgen ervoor dat je haren rechtop en vooral uit elkaar gaan staan. Je hoort ze nog niet knetteren. Moet je nagaan. Om dit te voorkomen kun je het beste een muts nemen met een zijde voering. Ja deze zijn er! Zijde heeft een fijnere structuur dan wol en zorgt dus voor minder wrijving.

4. Papieren zakdoekjes

Wat willen we met papieren zakdoekjes. heel veel. Na het borsten van je haar lijkt het namelijk vaak net zo alsof je met je vinger in het stopcontact hebt gezeten. Vreselijk dat winterhaar! Wat helpt hier nu tegen? Juist, papieren zakdoekjes. Wrijf er mee over je haren en tadaaa weg de statische lading. Jouw haren zitten weer als perfect, alsof er niks aan de hand is geweest. Sla dus vooral een voorraad zakdoekjes in, want je gaat ze nodig hebben.

Welke tip ga jij gebruiken? 

Bron: iStock
Deel dit artikel
Back to top