Haarverzorging

Zo moet je eigenlijk je haren borstelen

Zo moet je eigenlijk je haren borstelen

We borstelen ons haar zonder erbij na te denken. Maar doen we het eigenlijk wel op de juiste manier? Haar is kwetsbaar en kan gemakkelijk beschadigen. Goed borstelen is belangrijk. Wij gaan je vertellen wat de juiste techniek is. Borstelen maar dat haar!
 

Haren borstelen

Borstel je haar voor het slapen gaan. Alleen 's morgens is niet genoeg. Door je haren voor het slapen te borstelen, verwijder je restjes vuil  uit je haar. Je haar wordt op deze manier minder vet, omdat het nu beter kan ademen. Verder is het belangrijk om je haar te borstelen voor het wassen. Je haar is dan namelijk op zijn sterkst. Nat haar breekt sneller af, omdat het elastischer is. Zodra je gaat borstelen is het belangrijk om bij de punten te beginnen en te werken naar boven. Borstel dus niet in één keer door je haar. Gebruik na het het wassen een kam om je haren te ontwarren. Let hierbij wel op dat je een kam gebruikt met wijduitstaande tanden, want zo kun je schade voorkomen. 
 

Juiste borstel

Om je haar goed te kunnen borstelen, is het belangrijk om na te gaan welke borstel past bij ieder haartype. Zo is voor halflang of lang haar, een brede en vooral platte borstel de beste optie. Voor korter haar gebruik je een dunnere borstel. Als je fijn haar hebt, dan kun je beter niet voor synthetisch materiaal gaan. Koop een borstel met echt varkenshaar. Heb je dik en vooral stug haar? Gebruik dan een borstel met varkenshaar in combinatie met nylonharen. Je haar kun je dan makkelijk ontwarren. Borstel je haar in de ochtend en avond om gezonde en glanzende lokken te krijgen. Kammen van je haar zorgt voor het stimuleren van de doorbloeding en ontspant de hoofdhuid. Daarnaast verwijder het onderzuiverheden die zich verzamelen bij de haaraanzet. Het is vooral belangrijk om je haar goed te kammen, want zo voorkom je dat je gespleten haarpunten kunt krijgen.

 

Tips

  • Borstel je haar nooit wanneer het nat wordt, want dit zorgt ervoor dat je haar sneller afbreekt. Gebruik tijdens het wassen een conditioner, want zo wordt je haar zachter en kun je het beter door kammen. Als je je haar wilt ontharren, gebruik je een brede puntkam. 
  • Zodra je haar droog is, kun je gaan borstelen. Zorg dat je je haar ook van onderen naar boven borstel. Borstel niet te hard bij de haaraanzet. 
  • Maak je borstel regelmatig schoon, door hem in een sopje te leggen en de haren eruit te halen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Nr78.nl en Haibu.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top