Haarverzorging

Dit is waarom je je haren met kokoswater zou moeten wassen

Dit is waarom je je haren met kokoswater zou moeten wassen

Kokos is één van de meest voorkomende ingrediënten in verzorgingsproducten als bodylotion, shampoo of condtioner. Waarom? Kokosnoot zorgt voor intense hydratatie, iets waarvan we nooit teveel kunnen hebben. Heel gek is de gedachte om je haar met kokoswater te wassen dus niet. 

Het idee komt voort uit de gedachte om kokosnoot in haar puurste vorm te gebruiken op het haar. Wat is er beter dan het water uit de kokosnoot zelf? Kokoswater zit boordevol vitamines, mineralen en antioxidanten en deze voeden, hydrateren en versterken het haar. Er is dus niemand die er geen voordeel uit zou halen zijn of haar haren met kokoswater te wassen. Bovendien bevat kokoswater suiker en aminozuren die haarlokken helpen vocht vast te houden.

Ben je enthousiast geworden? Gebruik kokoswater als een treatment ongeveer één keer in de week. Gebruik het na shampoo als een spoeling of gebruik het als een leave-in conditioner op handdoekdroog haar. Doe het kokoswater in een plantenspuit en spray het op je haar, als het goed is trekt het gelijk in. Gebruik het eerst een keer en kijk hoe je haar reageert!

Ga jij het proberen?

Dit is waarom je je haren met kokoswater zou moeten wassen

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top