Haarverzorging

4 haarstijlen om te dragen als je een (enorme) uitgroei hebt

4 haarstijlen om te dragen als je een (enorme) uitgroei hebt

Als je je haar verft, weet je als geen ander dat je uitgroei op een gegeven moment opvalt. Het liefst verf je het dan weer direct, maar soms lukt dat niet door tijd- of geldnood. In dat geval zijn er verschillende haarstijlen die je draagt om jouw uitgroei minder opvallend te maken. Deze haarstijlen zijn dan even je redder in nood, tot je weer je kapper bezoekt. Ben je benieuwd naar deze haarstijlen? Lees dan verder, want we laten ze zien in dit artikel.  

Je uitgroei verbergen

Er zijn verschillende manieren waarop je je uitgroei verbergt als je je hieraan stoort. Zo zijn er tegenwoordig tal van producten op de markt waarmee je je uitgroei verbergt. Denk aan sprays, poeders of een gel waar pigment inzit om je uitgroei mee te maskeren. Maar, als je liever geen geld uitgeeft aan dit soort producten, is er een goed (en goedkoop) alternatief. Dat alternatief zijn haarstijlen die je draagt om je uitgroei te maskeren.

1.    Volumineuze blow out

De eerste haarstijl die ervoor zorgt dat jouw uitgroei minder zichtbaar is, is een volumineuze blow out. Zorg er bij deze look voor dat je je haar föhnt met een volumepoeder in je haar. Hierdoor krijg je (vanzelfsprekend) nog meer volume. Wanneer het droog is, gebruik je nog wat droogshampoo om ja haar wat stugger te maken en meer volume te creëren.

2.    Strakke knot of staart op je hoofd

Een strakke knot op je hoofd is ook een ideale haarstijl om je uitgroei te verbergen. Om de knot extra strak te maken, maar je eerst een normale staart in je haar en daarna rol je je haar op in een knot. Wil je deze haarstijl wat speelser maken? Maak dan een vlecht in je haar in maak hier vervolgens een knot van. Ben je geen fan van knotten? Kies dan voor een hoge paardenstraart.

3.    Gebruik een kleurspoeling

Als je houdt van een experimentele haarstijl, kies je ervoor om een kleurspoeling te gebruiken. Deze kleurt je haar tijdelijk en wordt met iedere wasbeurt minder. Ideaal als je bijna toe bent aan een nieuwe verfbeurt, maar toch nog even wil wachten.

4.    Volumineuze krullen

Of je nu wel of geen krullen hebt, volumineuze krullen zijn een hele goede manier om je uitgroei te verbergen.  Gebruik hiervoor welke krulmethode je maar wil (rollers of een krultang) en maak er een mooie bos krullen van. Als je wel krullen hebt van jezelf, helpt het om volumepoeder of droogshampoo te gebruiken. 

 

Beeld: iStock (frantic00)
Deel dit artikel
Back to top