Lifestyle

Zo voorkom je dat je sieraden verkleuren in de zon

Zo voorkom je dat je sieraden verkleuren in de zon

Flaneren op een zonnige vakantie of op het strand met de mooiste sieraden is in de zomer natuurlijk een echte must. Je lichaam is waarschijnlijk helemaal tanned en sieraden staan dan nóg mooier dan met je winterhuidje. Helaas verkleuren heel veel sieraden in de zon en dat is natuurlijk zonde (no pun intended). Maar... met déze tips heb je ook na de zomer nog steeds prachtige én onverkleurde sieraden.

Soort sieraden

In principe is zon en zomers weer voor elk type sieraad niet het beste seizoen. Voor echte gouden en zilveren jewelry is het al niet fijn, laat staan voor nepgoud en -zilver (ook gold- en silverplated). Je moet daarom dus goed oppassen hoe je met je sieraden omgaat, mocht je ze na de zomer nog steeds willen gebruiken. We hebben een aantal mooihoud tips voor je op een rijtje gezet.

Eerst zonnebrand, dan sieraden

In zonnebrand (en ook bodylotion) zitten ingrediënten die graag achter jouw mooie sieraden aangaan. Om toch the best of both worlds te hebben, is het verstandig om je daarom eerst in te smeren, dat goed in te laten trekken en daarna pas jezelf mooi maken met ringen en armbandjes.

Afdoen in het water

Water is nu eenmaal geen goede factor voor sieraden. Onze simpele, maar effectieve tip is dan ook om gewoon je sieraden even af te doen als je in het water gaat. Ja, ook als je dertig kettingen en zeventien ringen om hebt.

Geen ringen en kettingen wanneer je gaat zweten

Dit is een best specifieke tip, maar wel heel handig. Op plekken als je vingers en je nek kun je in de zomer nogal snel gaan zweten. Zeker als je er sieraden omheen hebt. Zweet kan jouw sieraden laten afgeven op je huid en ook de constante wrijving in dat warme weer is niet goed. Ook dan kun je het beter gewoon even afdoen.

Laat niks in de zon liggen

Ben je van plan de hele dag in de felle zon te gaan bakken, dan is ook hier weer de tip om eigenlijk je sieraden gewoon af te doen. Zon zorgt voor verkleuring in whichever way en dat is op geen enkele manier een fijn gebeuren. Laat je jewelry dus zeker niet zomaar in de zon liggen.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top