Fashion

Zo tover je je kledingstukken om naar betere kledingstukken

Zo tover je je kledingstukken om naar betere kledingstukken

Sociale media als TikTok en Instagram zijn niet alleen voor het delen van foto's en het bedenken en filmen van grappige dansjes, maar ook voor het delen van tips en life hacks. Er doen een aantal verbazingwekkende trucjes de ronde die je van een aantal modeproblemen af kunnen helpen. Wij hebben ze uitgetest en op een rijtje gezet.

1. Van bikinibroekje naar top

Met een eenvoudig bikinibroekje en een schoenveter kan je al snel een top creëren. Kies voor een broekje van achterop niet te hoog is uitgesneden, of kies juist voor een hoge taille. Zo blijft je boezem op de goede plek en hoef je je geen zorgen te maken dat het niet meer goed zit. Houd het bikinibroekje (met de voorzijde naar je toe) voor je en keer het om, zodat het kruis bovenaan staat. Steek de schoenveter door het broekje en laat het kruis erop liggen. Bevestig de schoenveter om de hals  en kruis de uiteindes. Steek deze uiteindes door beide zijkanten van het broekje, trek dit stevig aan en maar achteraan een strik op de rug.

2. Van blouse naar rokje

Maak de bovenste paar knoopjes los en stap in je blouse. maak de knoopjes vast tot je de gewenste lengte hebt. Neem de mouwen en breng ze ter hoogte van je middel. Voor een nonchalante look knoop je deze mouwen bij je heup tot een strik.

3. Je broek een maatje groter maken

Gebruik hiervoor een haarelastiekje, en wikkel deze om je broekknoop heen. Trek het elastiekje door het knoopgat heen en bevestig de lus weer aan de broekknoop. Je kunt het elastiekje makkelijk verbergen door je shirt eroverheen te doen of een riem te dragen. Op deze manier hoef je geen grotere broek te kopen, dit bespaart geld én de moeite om wéér de perfecte broek te vinden.

4. Mouwen opgestroopt houden

Wikkel een haarelastiekje of scrunchie rond je mouw en breng deze tot net onder je elleboog. Trek nu beetje bij beetje je mouw omhoog en drapeer de stof mooi over het elastiekje heen. Zo ziet niemand deze zittenen kom jij de dag door zonder elke tien minuten je mouwen op te stropen.

Beeld: Pexels.com
Deel dit artikel
Back to top