Haarverzorging

Zo kom je van pluizig haar af

Zo kom je van pluizig haar af

Iedereen heeft wel eens last van pluizig haar en het is dan ook volkomen normaal en natuurlijk. Wil je liever dat het er glanzend en glad uitziet? Er bestaan genoeg trucjes om dit te verhelpen.

Hitteproducten

Een stijltang is een snelle oplossing voor het verkrijgen van glanzend haar, maar veroorzaakt op de lange termijn wel wat schade. De hitte van dit soort stylingtools zorgt ervoor dat je haar droger en droger wordt, met pluizigheid tot gevolg. Wil je toch graag je haar krullen of stijlen met een tang, gebruik dan een hittebeschermer om je haar enigszins te beschermen.

Minder warm douchen

Een hete douche veroorzaakt vaak pluis. Dit omdat het hete water de haarschubben opent. Je haar droogt daardoor uit en gaat vocht uit de omgeving opnemen. Het gevolg? Pluizige lokken. Gelukkig is het nu ook weer niet nodig om ijskoud te gaan douchen. De watertemperatuur iets verlagen doet al wonderen. Een ander handig trucje: spoel je haar aan het einde van je douchsessief af met lauw of koud water. Zo sluit je de haarschubben.

Ingrediënten in shampoo

Vermijd ingrediënten als alcohol en sulfaten, want deze drogen je haar alleen maar uit. En dat uitdrogen is zoals je nu weet precies de oorzaak van het ontstaat van pluis. Vervang je shampoo met een sulfaatvrije variant met glycerine. Dit zorgt ervoor dat er een beschermende laag om het haar wordt gevormd.

Te vaak wassen

Net zoals te heet douchen is ook te vaak wassen niet goed voor je haar. Als je het te vaak wast, verliest het z’n natuurlijke oliën die het juist zo mooi smooth en glanzend maken. Probeer het wassen van je haar daarom af te bouwen naar een minder aantal keren in de week.

Ook interessant: het verschil tussen fijn en dun haar

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top