Haarverzorging

Het verschil tussen fijn en dun haar

Het verschil tussen fijn en dun haar

Misschien dat je het nog niet wist, maar er is een verschil tussen dun en fijn haar. Toch fijn om te weten: zo kun je haarproducten uitkiezen die perfect op jouw haartype aansluiten of een nieuw kapsel uitproberen dat nog mooier past. Benieuwd welk haartype jij hebt? Lees hieronder welke kenmerken ze beide hebben en hoe je je lokken het best verzorgt.

Fijn of dun haar?

Je haartype is deels genetisch bepaald, maar ook schommelingen in hormonen kunnen er invloed op hebben. Zelfs stress kan de structuur doen veranderen. Je type kun je herkennen aan de diameter en dichtheid. Als je bos een fijne structuur heeft, dan is de diameter erg klein. Heb je een dunne structuur, dan zitten de individuele haren wat dichter op elkaar. Dan kan het zijn dat de bos er wat voller uitziet.

Tips voor fijn haar

Om dit type goed te verzorgen kun je het beste je hoofdhuid regelmatig scrubben. Zo stimuleer je namelijk de haargroei. Producten die je volume een boost geven kunnen ook een fijne manier zijn om de bos wat voller te doen ogen. Wat betreft kapsels staan bij dit type kortere coupes het best. Zo creëer je wat meer volume en oogt het geheel wat voller.

Tips voor dun haar

Voor dit type kan het fijn zijn om zware verzorgingsproducten te vermijden. Shampoos en conditioners kunnen je haren namelijk verzwaren, waardoor het geheel wat meer zakt en je volume vermindert. Vandaar dat lichtere varianten handiger kunnen zijn. Ook bij dit type zijn kortere kapsels een goede optie, zodat je wederom geen volume verliest.

Ook interessant: alles wat je wilt weten over tijdelijke haarverf

Beeld: Pexels
Deel dit artikel
Back to top