Fashion

Geen gewiebel meer op hakken met deze tips

Geen gewiebel meer op hakken met deze tips

Vrouwelijk en zelfverzekerd tegelijk. Hakken geven je deze uitstraling. Ze zijn hartstikke mooi, maar je voeten kunnen er nog wel eens behoorlijk last van hebben. Om een beetje vooruit te komen, moet je er wel beetje goed op kunnen lopen. Maar hoe pak je dit aan? Met deze volgende tips straal jij met je heels als geen ander!

 

Hakken 

1. Hoe breder hoe makkelijker

Elegante naaldhakken zijn prachtig, maar ze zijn niet altijd even ideaal voor het lopen. Hoe kleiner de pump, hoe moeilijker lopen. Begin daarom eenvoudig. Je kan het beste beginnen met een blokhak of een sleehak. Wanneer je denkt dat je de zaken onder controle hebt, dan kun je wel overstappen naar de wat smallere of hogere hak. 

 

2. Kwaliteit boven kwantiteit

Als je goed op hakken wilt leren lopen, dan is het verstandig om te gaan voor kwaliteit. Ook als je bang bent dat je ze uiteindelijk niet vaak zult dragen. Kwaliteitsschoenen hebben over het algemeen een goed voetbed en dat zorgt ervoor dat je voeten comfortabeler in je schoenen passen. Je hebt dan minder last van je schoenen en het lopen gaat een stuk eenvoudiger. Pijn aan je voeten is nou net niet de bedoeling.

 

3. Lengte en breedte

Draag schoenen die je als gegoten zitten. Een te grote schoen, een te brede schoen of juist een te kleine schoen zal het niet makkelijker maken. Slecht passende schoenen maken het je juist alleen maar moeilijker. Ze zorgen voor druk, minder steun en vooral veel pijn. Koop daarom vooral schoenen die je echt goed passen. 

 

4. Smokkelen

Smokkelen mag natuurlijk altijd een beetje. Je voeten kunnen door de onnatuurlijke houding na een tijdje namelijk pijn gaan doen. Wij hebben een oplossing, namelijk inlegzooltjes of kussentjes. Deze kunnen het comfort van het voetbed vergroten en ervaar je minder pijn aan je voeten. Je krijgt minder last van wrijving. Ook als jouw schoenen te groot waren, vullen deze inlegzooltjes de schoen mooi op. Ideaal!

 

5. Tapen maar

Wist je dat je tenen aan elkaar tapen heel wat kan helpen? De pijn in je voet die je na een tijdje voelt wordt veroozaakt door een zenuw die tussen je derde en vierde teen bevindt (geldt vanaf je grote teen). Tape deze tenen aan elkaar. Je gaat merken dat de pijn gaat afnemen. Het is zeker het proberen waard.

 

6. Vergeet je platte schoenen niet

De laatste uit dit rijtje, maar zeker niet de minste! Vergeet vooral geen platte schoenen mee te nemen als je een feestje hebt of iets waar je lang op hakken moet lopen. Je kan uit als je enthousiasme een extra paar schoenen nog wel eens vergeten. Op hakken lopen zorgt ervoor dat je kuitspieren worden ingekort. Zodra je weer op platte schoenen loopt, worden de spieren weer uitgerekt. Blijf daarom altijd afwisselen tussen schoenen, want anders kunnen je kuispieren op ten duur overbelast of beschadigd raken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Assem.nl
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top