Lifestyle

Zo bespaar je geld wanneer je uiteten gaat

Zo bespaar je geld wanneer je uiteten gaat

Uiteten gaan - of het nu voor een date is of gezellig met je vriendinnen - is natuurlijk hartstikke leuk. Toch kan het soms best wel een duur grapje worden als je dit (te) vaak doet. Maar, guess what? Ook tijdens het uiteten gaan kun je geld besparen. We leggen je de manieren graag uit. Lees gauw verder! 

Zo bespaar je geld wanneer je uiteten gaat

Het lijkt misschien niet zo'n makkelijke klus, maar als je de juiste tips achter de hand hebt, wordt ook geld besparen wanneer je uiteten gaat een makkie. De tips zijn eigenlijk heel simpel en je hoeft er niet eens zo veel voor te doen. #lieverluidanmoe. Doe er je voordeel mee en maak maar vast een afspraak voor je volgende food date. 

Ga lunchen in plaats van dineren

Nu begrijpen we heus dat lunchen in plaats van dineren echt niet altijd kan, maar als je de mogelijkheid hebt om wél 's middags ergens te gaan eten in plaats van 's avonds, raden wij je aan om dat zeker eens te proberen. Diners zijn nu eenmaal duurder dan lunches en om tijdens zo'n maal wat geld te besparen, lijkt een lunch ons een prima plan. Je hoeft, om uiteten te gaan, echt niet altijd ergens te avondeten. Een lunch met een vriendin is net zo gezellig als een diner met een vriendin. 

Bestel geen 'specials' van de menukaart

Het lijkt allemaal leuk en aardig, zulke 'specials' op de menukaart van het restaurant of café waar je eet, maar ze zijn ook een stuk duurder dan een normale maaltijd. Er zit natuurlijk iets 'speciaals' aan het gerecht en voor restaurants is dat hét moment om de prijs ook flink omhoog te gooien. Waarschijnlijk zijn deze specials uiteindelijk best overrated en had je net zo goed je standaard maaltijd kunnen bestellen... Geld besparen at its finest. 

Share, share, share

Een andere manier om snel geld te besparen is om met de persoon waarmee je uiteten bent, een lekker gerecht te delen. Zo kun je een pizza prima door tweeën delen of is een patatje on the side ook goed te delen? Uiteindelijk kun je de kosten ook nog eens delen, en hup: je bent uiteten geweest én hebt geld bespaard. 

Doggy bag

Misschien is deze tip niet geldbesparend op het moment zelf, maar een doggy bag is wel heel handig voor als je je (dure) eten eigenlijk niet op kunt. Je betaalt er namelijk wel de volle mep voor, maar hebt niet eens van alles kunnen genieten wat je voorgeschoteld werd. Met een doggy bag kun je er op een ander moment nog van smikkelen. Zo bespaar je wel geld voor een andere dag (als je nog genoeg hebt in ieder geval) en kun je zelfs twee keer dat lekkere eten nuttigen. Also, we don't waste food. 

Lees ook: 3 manieren om makkelijk geld te verdienen

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top