Lifestyle

Only Plans is de nieuwe toxic datingtrend waar je niks mee te maken wil hebben

Only Plans is de nieuwe toxic datingtrend waar je niks mee te maken wil hebben

Online daten kan soms een heuse nachtmerrie zijn. Het is allesbehalve makkelijk en je ziet er af en toe de vreemdste figuren voorbijkomen. En een nieuwe toxic datingtrend die momenteel helemaal "hot" is, maakt het spelletje ook niet echt makkelijker. Let us introduce you to: Only Plans... 

Dit is de toxic nieuwe datingtrend

De datingtrend is vast (!) gebaseerd op OnlyFans, want Only Plans klinkt nou niet erg origineel... De naam zegt het al een beetje en eerlijk is eerlijk: het is een toxic trend waar je het liefst ver van weg blijft. We leggen je precies uit hoe het werkt, zodat je er hopelijk bij je volgende date niet (weer) intrapt. 

Zo werkt Only Plans

De naam Only Plans is bedacht door datingapp Plenty of Fish en klinkt helemaal niet zo aardig. Nou, dat is 'ie dus ook niet, want Only Plans is het herhaaldelijk plannen van dates met een persoon, maar die dan nooit worden uitgevoerd. De plannen worden vaak op het allerlaatste moment afgezegd met een smoes waar je bijna niet omheen kunt. Met deze trend wil je dus eigenlijk iemand mega graag aan het lijntje houden en nooit daadwerkelijk afspreken - hence de naam Only Plans. 

Waarom doen mensen dit? 

Ja, en dan de grote hamvraag: waarom doet men dit? Waarom zou je iemand zó aan het lijntje houden door steeds opnieuw af te spreken en diegene dus hoop laten houden? Wij snappen er zelf niks van, maar er blijkt wel een "reden" te zijn. Om toch met iemand te kunnen praten en alle online voordelen en connecties te behouden, zónder tijdverspilling en risico's van real life daten, is deze trend in het leven geroepen. Je hebt dus wel leuk contact via whatever app, maar afspreken in het echt is een no-go. 

Maar waarom zeggen ze dat niet gewoon dan? Ook daar hebben we een simpel antwoord op. Misschien is degene waarmee de Only Planner mee praat juist wél op zoek naar iets serieus en wil diegene wél graag afspreken. Om deze persoon toch "tevreden" te houden moeten er toch plannen gemaakt worden. Enfin, daar blijft het dan ook wel bij...

Lees ook: Hoe dansen je mentale gezondheid verbetert

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top