Interior

6 x de mooiste accessoires om jouw slaapkamer lenteproof te maken

6 x de mooiste accessoires om jouw slaapkamer lenteproof te maken

In het voorjaar begint het bij iedereen te kriebelen. Dan komen de schoonmaak- en opruimkriebels naar boven. Misschien wil je ook graag opnieuw je slaapkamer inrichten en klaarmaken voor de lente. Zorg dan dat je één van deze trendy accessoires toevoegt aan je interieur!

Slaapkamer inrichten: trendy accessoires voor een lente vibe

Dit jaar zien de interieurs er voornamelijk strak uit. De interieurtrends van het voorjaar 2023 zijn namelijk Scandinavisch en minimalistisch. Voor meer kleur kun je kijken naar de maritieme woonstijl, waarbij de hoofdrollen zijn weggelegd voor blauw en wit. Een interieur à la Griekenland en Mamma Mia! dus. Al kun je ook losgaan met grafische printjes, die passen bij de zogenoemde art deco interieurstijl. Houd je toch van wat meer rust? Ga dan voor een natuurlijk interieur en kies voor de bohemian stijl, ookwel boho genoemd. Om vervolgens één van deze trendy interieurstijlen toe te voegen aan je slaapkamer, kun je simpelweg wat nieuwe accessoires kopen. Dat geeft direct een nieuwe look!

1. Vaas in Scandinavische stijl

Aangezien in de lente de bloemen weer vol in bloei komen, is een mooie vaas in de slaapkamer geen overbodige luxe. Bloemen vrolijken de boel altijd op en geven de kamer ook direct een lekkere geur. Zo word je gegarandeerd wakker met een lach.

slaapkamer accessoires lente vaas
Vaas Eminent Circles – Wit – Ø20cm bij Dutch Homelabel

2. Kamerplant voor bohemian interieur

Planten zijn sowieso onmisbaar in een interieur. Eigenlijk zou je in elke kamer wel een plant mogen neerzetten, ook in de slaapkamer. De plantjes hebben namelijk een positieve invloed op je slaap en de luchtkwaliteit in de kamer. Je creëert dus ook direct een gezondere leefomgeving.

 

slaapkamer accessoires lente plant
Alocasia Cucullata - Olifantsoor - 55cm - Ø19cm bij Praxis

3. Bohemian dekbedovertrek met grafisch printje

Het grootste doel van een slaapkamer is natuurlijk, dat je hier goed tot rust komt. Een fijn, zacht dekbedovertrek helpt een hoop bij het creëren van een fijne slaapplek. Daarnaast voeg je zo binnen no time nieuwe trends toe aan je slaapkamer. Het veranderen van je dekbedovertrek geeft meteen een nieuwe look aan het interieur.

slaapkamer accessoires lente dekbedovertrek
dekbedovertrek zacht katoen zwammen groen bij HEMA

4. Vloerkleed in bohemian stijl

Net als het dekbedovertrek is ook een vloerkleed overheersend in het interieur. Niet alleen geeft het meteen een bepaalde sfeer aan de kamer, ook creëert het warmte en gezelligheid. Niet dat je de warmte hard nodig hebt in de lente, maar je weet het nooit met het Nederlandse weer. In de avond krijg je sowieso sneller last van koude voetjes, tenzij je een lekker warm en trendy vloerkleed in de slaapkamer neerlegt.

slaapkamer accessoires lente vloerkleed
Vloerkleed Organic Round – Zandbruin – 145x130cm bij Dutch Homelabel

5. Wanddecoratie voor maritieme woonstijl

Bij het inrichten van een kamer moet je niet de muren vergeten. In de slaapkamer is het leuk om bijvoorbeeld verschillende fotolijstjes op te hangen. Al kun je natuurlijk ook voor één grote wanddecoratie gaan, die past bij een bepaalde woonstijl. Zo past onderstaande metalen wanddecoratie dankzij de blauwe kleuren goed bij een maritieme woonstijl.

slaapkamer accessoires lente wanddecoratie
Wanddecoratie Lelieblad bij Woonexpress

6. Ronde spiegel voor bohemian slaapkamer

Tot slot kunnen vooral de vrouwen nooit genoeg spiegels in huis hebben. Vooral in de slaapkamer is een spiegel eigenlijk wel onmisbaar. Dit is de plek in huis waar je je klaarmaakt voor de dag. Kies dan wel een leuke spiegel die past bij je trendy interieur, zoals deze ronde, rotan spiegel in boho stijl.

slaapkamer accessoires lente spiegel
Spiegel Romee bij Woonexpress

 

Beeld: Unsplash
Deel dit artikel
Back to top