Lifestyle

De slaapkamertrends voor 2023: twee tegenpolen

De slaapkamertrends voor 2023: twee tegenpolen

2023 staat weer voor de deur en wat zijn de slaapkamertrends van komend jaar zijn? Beter Bed geeft alvast een kijkje naar de trends van 2023. Slaapexpert Jolein legt uit wat je in 2023 vooral gaat zien: veel comfort en dat in twee uiteenlopende stijlen. Van de tot-rust-kom-slaapkamer tot het verlengstuk-van-de-woonkamer-slaapkamer. Jolein legt je de verschillende trends uit.

Slaapkamertrends voor 2023

De slaapkamer krijgt een steeds belangrijkere plek in het huishouden. Het is steeds vaker een op zichzelf staande plek is waar je tot rust kan komen. Hoe jij het beste tot rust komt, is natuurlijk helemaal afhankelijk van jouw voorkeuren. Houd je van sereen en rustig? Of kies jij voor een kleurige levendige boel vol pit? Ook dan passen de trends van 2023 bij jou.

slaapkamer trends 2023

Trend 1: de tot-rust-kom-slaapkamer

In deze slaapkamer staat rust centraal. Denk hierbij aan een minimalistische aankleding met weinig decoratie en meubels. De kleuren die worden gebruikt zijn vooral rustig zoals beige, zand of licht grijs. Kies voor een lichte kleur boxspring, dekbedovertrek of muur. Ben je opzoek naar zachtkleurig beddengoed die perfect in deze slaapkamer past? Met deze trend laat je de slaapkamer moeiteloos achter je en kom je heerlijk tot rust.

De focus ligt op de basisproducten en veel tierelantijntjes zal je in deze slaapkamer niet terug vinden. Des te belangrijker, dat de producten op de juiste manier aanvoelen. Kies voor zachte stoffen zoals teddystoffen, aaibare kussens, fluffy dekens en hoogpolige tapijten. Doordat je werkt met zachte stoffen, is je kamer een oase van warmte en rust.

slaapkamer trends 2023

Trend 2: de slaapkamer als verlengstuk van je woonkamer

Wil jij dat je slaapkamer past bij de rest van het huis? Kies dan voor een trend waarbij je het interieur van je woonkamer mixt met je slaapkamer. Het hoeft dus niet een bepaalde interieurstijl te zijn. Het gaat erom dat de stijl past bij jouw eigen stijl. In deze slaapkamer vindt je wel veel decoratie terug en welk beddengoed je kiest speelt een belangrijke rol. Er is niets waarmee je zo snel een compleet andere sfeer in je slaapkamer neerzet, als met beddengoed.

Persoonlijke touch en véél kleur

In deze slaapkamer is er veel ruimte voor gezelligheid en identiteit. Kies voor een vakantiefoto, kunstwerk of verzameling aan de muur. Maak daarnaast je bed op met een bonte mix van beddengoed vol verschillende dessins zoals strepen, bloemen, vogels, bladmotieven, blokken en ruiten. Kies voor een random mix van hoofdkussens met verschillende slopen en vrolijk gekleurde sierkussens. Expressief, kleurrijk en vooral veel gezelligheid.

Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top