Interior

Dit worden de interieurtrends van het voorjaar 2023

Dit worden de interieurtrends van het voorjaar 2023

In 2023 staan er verschillende woontrends en kleuren centraal. We gaan van Scandinavisch naar Art Deco. En van de kleur groen naar beige. Maar hoe pas je dit toe in je eigen interieur? Dat gaan we je uitleggen!

In 2023 gaan er verschillende stijlen terugkomen, maar er komen ook een paar nieuwe. Een witte muur is bijvoorbeeld niet langer meer acceptabel, kleuren worden doorgetrokken op de muur en ook de kozijnen worden in een bijzondere kleur geschilderd. Het klinkt in ieder geval niet als een saaie bedoening.

 

De interieurtrends
 

1. Scandinavisch

De Scandinavische woontrend is echt tijdloos. Ieder jaar weer populair. Een Scandinavisch interieur is vooral licht, luchtig en tijdloos. Je creëert een sfeer die rust en harmonie uitstraalt. Meubels zijn comfortabel en minimalistisch van vorm. Vaak worden ze gemaakt van beuken of essenhout in combinatie met zachte textielsoorten. Verder worden er veel zachte en frisse tinten gebruikt.

 

2. Minimalistisch modern

Dit is echt een stijl die van alle tijden is. Functionaliteit en comfort staan voorop. De materialen zijn vooral sober, de vormen strak en de kleuren ingetogen. Nu we meer thuiswerken, willen we werken in een omgeving met weinig prikkels. Met de minimalistische stijl kan dit perfect. Een thuiswerkplek zal steeds meer een belangrijke rol gaan spelen in het interieur.

 

3. Bohemian

De stijl Boho, oftewel Bohemian is een echt artistiek. Bohomian kent twee uitvoeringen, namelijk het kleurrijke of juist het elegante met naturel tinten. De trend is vooral te herkennen aan het gebruik van natuurlijke elementen, zoals franjes, schelpen en veren. Deze elementen zie je weer terug in de wandbekleding. Ook mega populair zijn planten als de cactus, banenplant of vijg. 

 

4. Maritiem

Er is geen woonstijl waarin de kleurstelling zo duidelijk naar voren komt als bij de maritiem stijl. Een interieurstijl die je doet denken aan strand, zee en schelpen. Een maritiem interieur staat voor luxe en comfort. Blauw en wit spelen de hoofdrol. Deze kleuren kun je erg goed combineren met bijvoorbeeld rode of groene accenten.

 

5. Art Deco

Misschien ken je de stijl Art Deco wel. Veel kleur en elementen van hoge kwaliteit. Art Deco is vooral een stijl met rijke kleuren, geometrische vormen, weelderige printjes en spiegelende oppervlakten. Denk bijvoorbeeld aan een designlamp met goudblad. Een echte luxueuze interieurstijl.
 

 

Woontrends
 

1. Duurzaam wonen

Duurzaamheid gaat een steeds belangrijke rol spelen. Meubels worden gerenoveerd en hergebruikt. Ook de kringloop draait overuren. Deze trend is vooral ontstaan door de klimaatverandering. Plaatsvervangende producten als kurk en bamboe nemen in een rap tempo toe.

 

2. Thuiswerken

Deze trend is vooral ontstaan na de corona tijd.  Hybride werken is populair geworden. Mensen werken niet alleen meer op kantoor, maar ook veel thuis. Ze willen een eigen werkplekje in huis hebben. Zelfs op de woningmarkt houden mensen er al rekening mee om een huis te kopen met een extra ruimte. Denk ook aan goede meubels als een bureau, stoel en opbergkasten. Je moet natuurlijk wel fijn kunnen werken.   

 

3. Natuur geïnspireerd interieur

We halen buiten naar binnen. Het is een trend waarbij je veel groen en natuurlijke tinten gaat zien. Denk aan salie of olijf geschilderde muren. Een zilver-groene tint is perfect voor huiskamers en staat voor harmonie en vernieuwing. Ook aarde tinten, beige en terracotta worden mega populair. Zo krijg je net even wat meer warmte in huis. 

 

Bron: Stijlvolstyling.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top