Lifestyle

Deze kleding draag je tijdens de fitness

Deze kleding draag je tijdens de fitness

Een uurtje ploeteren in de sportschool. We houden ervan, op zijn tijd. Als je regelmatig sport, is het wel handig om te weten welke kleding je het beste kunt dragen. Het moet comfortabel zitten, maar je moet er natuurlijk ook goed in kunnen bewegen. Wie weet trek jij die sportkleding straks nooit meer uit.

 

Fitness kleding

Sportkleding moet goed kunnen ademen, zodat het lichaamsvocht kan worden afgevoerd. Je vocht-en temperatuurregeling wordt hierdoor verbetert. Fitnesskleding bestaat vaak uit katoen. Alleen ben je dan na een klein beetje inspanning al doorweekt. Je kunt het beste voor kleding kiezen die deels bestaat uit elastaan. Dit materiaal kan goed ademen en vormt zich perfect om je lichaam. De meeste vrouwen dragen in de sportschool een strak shirt of hemdje met een legging. Deze kleding beweegt het beste mee, waardoor het tijdens de oefeningen ook niet in de weg zit. Een belangrijk kledingstuk dat je niet moet vergeten is een sportbeha. Deze beha zorgt voor meer comfort tijdens het sporten vergeleken met een normale bh.

 

Fitnesschoenen

Naast de kleding zijn de schoenen natuurlijk ook heel belangrijk. Bij het kopen van fitnesschoenen moet je erop letten dat ze voldoende demping, goede ventilatie en pasvorm hebben. Natuurlijk moeten de schoenen ook goed grip hebben, want je wil niet onderuitgaan als je trek of duw oefeningen aan het doen bent. De meest populaire schoenen die vrouwen vaak dragen zijn Nike Air Max of andere soortgelijke sportieve sneakers.

 

Dit moet je vooral niet dragen

Tijdens het sporten dragen veel vrouwen een string. Zo zien we in ieder geval geen lijntjes. Toch is dit eigenlijk een hele slechte gewoonte, want die string is nog zo onschuldig niet. Door het harde werken in de sportschool, verschuift je string steeds naar voren en naar achter. Er ontstaat hierdoor wrijving en je gaat zweten. Je kunt nu sneller een ontsteking krijgen en dat is wel het laatste wat je wilt. Het beste is om een slip, hipster of boxer te dragen om dit te voorkomen. Mocht je je niet zo prettig bij voelen, kun je altijd nog een langer shirt over je billen aantrekken of naadloos ondergoed kopen. Er is zelfs een optie om helemaal geen ondergoed aan te doen tijdens het sporten. Het is wel zo dat de legging alsnog kan gaan schuren. Mocht je dit wel willen proberen, zorg dan wel dat je broek van dik materiaal is gemaakt en zweetdoorlatend is, want een infectie willen we niet van onder.

 

via GIPHY

Bron: Krachttraining.net en Cosmopolitan.com
Beeld: iStock
Deel dit artikel
Back to top